Хората по света биха определили вече отминалата 2020 г. по най-различни начини, някои биха казали, че тя бе необичайна, други биха заявили, че бе тежка, трети - смущаваща, и т.н. Но Миглена Каканашева, по-популярна у нас като Мегз, описва останалите зад гърба ни 12 месеца с думата "трансформация", защото през тях дизайнерката успя да промени не само живота си, но и себе си.

В свой скорошен пост в Инстаграм профила си, 30-годишната моделиерка, изявяваща се и като инфлуенсър, откровено признава, че преди време е била анорексично слаба (с тегло от 39 кг.), но днес фигурата ѝ е изцяло преобразена, а повратът се дължи както на нейното духовното израстване, така и на грижите, които полага за тялото си. Сега блондинката разкрива, че е готова да премине към следващия етап в личностното си усъвършенстване, работейки върху втората си чакра, която е свързана със сексуалността и създаването на потомство.

Вижте снимки >>

Някогашната участничката в изданието "Женско царство" на риалити предаването "VIP Brother" разгласи решението си, публикувайки галерия от четири интересни кадъра в социалната мрежа, с които зарадва, но и изненада своите верни последователи. На тях, въпреки хладното време и сравнително ниските температури, тя позира облечена в бял бански костюм с изрязана кройка, стоейки под пръските на Боянския водопад, спускащ се от 25 м. височина по северните склонове на Витоша.

Ето какво гласи съпровождащото снимките ѝ послание:

"Скъпи приятели, днес бях в Боянския водопад. Буквално, ей в това, подобно на пещера образувание, което се намира в центъра му.

WINBET - забавлението продължава онлайн! (18+)

След като две години (може да се каже и 3, но първата предимно мрънках и ревях по темата, затова няма да я броим) ви "продъних" ушите по темите заземяване, сигурност, грижа, опора и всичко, с което се асоциира работата по първа чакра. След като преборих стотици свои страхове и трансформирах тялото си от анорексична слабост към нормално. След като се успокоих и нормализирах начина си на живот от краен работохолизъм към малко по-нормално. И най-важното, след като изградих трайни навици по всичко гореизброено, които смятам да поддържам занапред, днес самата аз вече се чувствам стабилна и силна - сама по себе си, заради това, което съм - Миглена.

А не заради бизнес, успехи, партньор или важността на каузите, зад които заставах. Затова вече се чувствам готова да премина към един нов етап на личностното ми усъвършенстване. Втора чакра. Тук ще работя интензивно върху женската си енергия, желанията си, сексуалността си, създаването на потомство, нуждите си, удоволствията и потискането, чувството за вина.

В първа чакра всичко се въртеше около земята - корените, храната, здравето, стабилността. Във втора чакра - всичко ще се върти около водата", пише тя.

Публикацията ѝ бързо събра почти 14 хиляди харесвания и множество коментари, част от които изказват поздравления, а други изразяват загриженост.

"Супер! Не е ли много студено? Респект!", "Браво, хвана правилния път", "Ти си свръхчовек" и "Вдъхновяващо е да следим трансформацията ви" са тези от първия вид, а "Боже, Мегинка, не рискувай живота си, по дяволите!", "Ще настинеш" и "Все едно не сме януари" са от втория.

В последните дни на декември Каканашева нагорещи страстите около себе си с изображения от топъл минерален басейн, на които носи още по-оскъден и предизвикателен бански костюм, разкриващ още повече от плътта ѝ.

"Грижата за себе си е да си отделяш и време за заслужена почивка", написа тя тогава.