След като се представи страхотно в Париж и отново попадна в топ 20 на световната ранглиста, Григор прекара няколко дни с майка си и баща си в Исландия, където се отдаде на заслужена почивка. Преди няколко дни той се върна обратно в България и даде поредният открит тенис урок на младите таланти, който се състоя в родния му град - Хасково.

Вижте снимки >>

Тази сутрин първата ни ракета даде специално интервю за bTV, а в разговора си с Антон Хекимян беше напълно открит и честен.

"В Исландия беше много различно. За първи път решихме да направим такова приключение с родителите ми, беше уникално. Всяка една година гледаме да си направим почивка само ние тримата, да прекараме време заедно, тъй като програмата ми е много натоварена. Бях оставил телефона настрани, искахме да прекараме малко време в различни приключения. Всяко едно преживяване беше различно от другите. Винаги гледаме да имаме два-три дни само за нас. Когато сме заедно, си говорим за нещата, които сме пропуснали. Споделям с тях, но те понякога се въздържат от съвети. Винаги гледам да взема нещо от тях, те са ми дали толкова много. Повече ги наблюдавам, отколкото да искам съвети", каза Димитров.

Говорейки за семейството си, нямаше как темата да не се измести леко, насочвайки се към въпроса, който вълнува всичките му почитатели, а именно - дали сърцето на тенисиста е заето. След раздялата му с Никол Шерцингер, която певицата призна публично по време снимките на шоуто "Австралия търси талант", името му беше спрягано с няколко красавици. Сега обаче признанието му, че е свободен, сложи край на всички спекулации.

"Тази година не съм мислил за любов. Имах много перипетии и фокусът ми беше другаде. За момента нямам половинка."

Хекимян реши обаче да продължи да разпитва в тази посока и го попита дали е мислил за свои деца.

"Искам да бъда баща, защо не? Ако годините продължават като тази, ще ми е малко трудно. Аз самият не знам къде искам да живея в момента", разкри Григор, а думите му със сигурност зарадваха обожателките му.

Той не скри и доволството си от най-популярния у страната ни израз "Мачкай, Гришо!", превърнал в символ на подкрепата на българската публика към спортиста. Думите могат да бъдат чути всеки път, когато Димитров излезе на корта, а очевидно са достигнали и до неговите уши.

"Понякога ми става много приятно да го чуя, особено когато съм на другата част на света. Интересно е и много го оценявам. На всеки турнир има български знамена, което ме прави адски горд. Българин съм и винаги съм играл за България. В България се чувствам специално, въздухът е различен. Искам да се прибирам по-често, но програмата не ми позволява", коментира той.

На финала той издаде и кое е нещото от България, което му липсва най-много.

"Храната и "пържолите на мама", сподели той с усмивка.

Григор разказа, че родителите му, които го придружиха на последните турнири, още от малък са го подкрепяли и провокирали. Като най-лошото наказание, което са му налагали когато е направил нещо нередно в детските си години, той определи това, че не са го пускали да отиде на тренировка.

"Винаги има казвах: Накажете ме с всичко друго, само не и това", каза първата ни ракета.