Когато Гуинет Полтроу си науми нещо - нищо не в състояние да я спре, дори и предразсъдъците или последствията от решението ѝ. Понякога нейната смелост, обаче, граничи с безразсъдство.

Така например в списъка ѝ със занимания попадна голата йога... Актрисата съблече всичките си дрехи и позира за снимка на върха на хълм, рекламирайки своята компания - Goop, която е посветена на здравословния начин на живот.

Вижте снимката >>

Кадърът показва 46-годишната блондинка, застанала на ръба на възвишението, обърната с гръб към камерата и с лице към дивата природа.

Звездата от "Отмъстителите" е вдигнала ръце високо над главата си, изпъвайки максимално голото си тяло в йога поза.

Гуинет започна Goop още през 2008 г. от собствената си кухня, като изпращаше бюлетин със съвети по имейла.

"Ние вярваме, че малките неща са от значение, че добрата храна е основата на любовта и доброто разположение на духа, че умът, тялото и душата са неразривно свързани и че ние имаме контрол върху здравето си", гласи сайтът.

Фотографията беше посрещната доста противоречиво от почитателите на актрисата. И докато някои хора я осъждаха за провокативното изображение и обсъждаха "прекалено слабата ѝ фигура", други я защитиха.

"Успокойте се всички! Това е просто тяло... Фактът, че размерът му не е по ваш вкус, не ви дава право да го критикувате. Коментарите ви не са нещо повече от отражение на собствената ви несигурност", написа един от потребителите.

"Скъпи хейтъри, как можете да не харесвате това тяло? Човек трябва да може да оцени всяка фигура, включително и тази", изрази мнението си друг.