Когато се роди дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл, те решиха да я кръстят с нежния прякор на кралица Елизабет II - Лилибет. Тогава се говореше, че тя лично одобрила името, след като двамата родители се допитали до нея. Оказа се обаче, че това съвсем не отговаря на истината.

Според информация на Daily Mail и Page Six покойната кралица е била бясна на принц Хари и Меган, след като двамата публично заявиха, че са получили нейната благословия за името на дъщеря им. Пред британското издание кралски служител коментира, че в предстоящата биографична книга на новия монарх - Чарлз III, се разкрива, че Елизабет била "толкова ядосана, колкото никога не са я били виждали до този момент".

Новото разкритие идва повече от две години, след като човек от Двореца заяви пред ВВС, че кралица Елизабет, която почина през септември 2022 г., "никога не е била питана" за мнението ѝ относно името на Лилибет, преди раждането на малката през юни 2021 г. "Източник от Двореца съобщи на ВВС, че Меган и Хари не са питали Кралицата, макар Хари да твърди, че е поискал разрешение от нея да използва името Лилибет".

Припомняме, че херцозите на Съсекс обявиха раждането на момиченцето си в изявление: "Тя е всичко, за което някога сме мечтали и сме благодарни за любовта от целия свят. Благодарим ви за подкрепата в този много специален момент за нашето семейство. Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество Кралицата, чийто семеен прякор е Лилибет. Средното ѝ име, Даяна, е избрано в чест на любимата ѝ покойна баба, принцесата на Уелс."

Бъкингамският дворец също отбеляза раждането на Лилибет, няколко дни по-късно, с изявление от името на кралското семейство. "Кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол, както и херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха информирани и се радват на новината", заяви говорител на семейството тогава. Принц Уилям и Кейт Мидълтън пък се включиха в X/Twitter: "Всички сме щастливи от новината за появата на бебето Лили. Поздравления за Хари, Меган и Арчи."

Снимка: Getty Images

Хари и Меган са родители и на Арчи Харисън, който вече е на 4 години.