Преди почти две седмици семейство Джаферович решиха да оползотворят максимално хубавото лятно време, като за целта стегнаха куфарите и заминаха за красивата Хърватия. Откакто пристигнаха там, профилите на Евгения и Ваня преливат от снимки, наподобяващи истински пощенски картички.

Тяхната обиколка започна от Загреб, след което в маршрута им премина за кратко през прекрасния Дубровник, но най-доброто оставиха за накрая... Последната спирка от ваканцията им бе приказния остров Вис, който е перлата в короната на страната.

Вижте снимки >>

Мястото е едно от най-забележителните творения на природата, която и до днес е почти непокътната в неговите предели, а причината за това се крие във факта, че между 50-те и 80-те години на миналия век той е бил забранен за посещения от югославските военни, изградили бази на него. Благодарение на това дестинацията все още прилича на късче от самия рай, което по случайност се е озовало на Земята.

Снимка: Официален профил в Instagram

Плажовете на о. Вис са изключителни, а най-атрактивния сред тях е Стинива - неведнъж заемащ първото място за най-красив плаж в Европа, като в последната касация за него гласуват над 10 хиляди души. Той е обграден от скали, които образуват малък проход към морето.

Неговото великолепие признава дори босненецът, споделяйки редица изображения от там в своя акаунт.

"Ок, хърватско е. Ок, може да съм субективен. Ок, простете ми за това, но все си мисля, че това е един от най-красивите плажове, които някога съм виждал!", пише той, а жена му напълно се съгласява с думите му.

От своя страна Евгения качи в платформата редица фотографии и кратки видео клипове, разкриващи, че едно от любимите им занимания, когато не се припичат на шезлонгите около плувния басейн на хотела, в който са отседнали, е плаването с кораб по водите на Адриатическо море. Любопитна подробност е, че плавателният съд носи името "Mamma Mia", точно като заглавието на песента на шведската група ABBA, чиято музика вдъхнови създаването на мюзикъл със същото име.

Снимка: Официален профил в Instagram

Всъщност, това не е никак случайно, тъй като втората част на лентата е снимана именно на този остров, въпреки че действието уж се развива в гръцкия град Кальокери, който в действителност не съществува, а е плод на въображението на сценаристите на холивудската продукция, в която участват Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт и Шер. Бившата плувкиня изтъкна този факт като 24-часова история в своя акаунт.

Тя също така зарадва своите почитатели с няколко фотографии, на които позира по бански костюм от две части, демонстриращ нейното стегнато и тренирано тяло. В кратко видео Евгения показа и как се гмурка под повърхността на бистрата вода, а последователите ѝ я сравниха с русалка, оживяла от митовете и легендите.