Преди дни Киану Рийвс направи нещо, което през последните 20 г. избягваше - появи се на официално събитие под ръка с новата си половинка. Той стъпи на червения килим на благотворителната гала "LACMA Art + Film", провела се в Лос Анджелис, заедно с Александра Грант. Почитателите на звездата от "Матрицата" безспорно останаха изненадани от този факт. Всъщност, бяха толкова слисани от действието на актьора, че първоначално дори не се вгледаха внимателно в образа на 46-годишната художничката и я сбъркаха... със 74-годишната Хелън Мирън.

Вижте снимки на Рийвс и Грант >>

"Видях снимките и си помислих, че излиза с Мирън... В което нямаше да има нищо лошо", "Няма да лъжа, когато прегледах изображенията за първи път не си бях сложила очилата и реших, че гаджето му е Хелън", "Само аз ли обърках Грант и Мирън?", са само част от коментарите, написани от феновете на Рийвс в социалната мрежа.

Двете дами със сигурност имат някои общи неща, но компанията на мъжа, превъплътил се на големия екран в Нео, определено не е сред тях.

Дни след като в мрежата се изписаха редица публикации за приликата между тях, на премиерата на последния ѝ филм, състояла се в Ню Йорк, Хелън беше запитана дали е запозната със случая.

"Да, видях всичко. Поласкана съм, защото тя очевидно е прекрасна жена. Познавам Киану много добре, понеже снима филма "Адвокат на дявола" със съпруга ми и мога да кажа, че той е наистина очарователен човек. Двамата са щастливци, че са се намерили", каза Мирън, която е омъжена за режисьора Тейлър Хакфорд от 22 години.

Комедиантката и създател на сериала "Без пукната пара" също коментира ситуацията чрез пост в личната си Twitter страница.

"Това, че всички си мислят, че Киану излиза с Хелън Мирън е лудост! В Холивуд, ако не си на 24, значи вероятно си на 70", написа тя.