Принцеса Шарлот върви по стъпките на майка си.

Наскоро принцесата на Уелс - Катрин Мидълтън разкри, че 8-годишното й момиче се занимава с пиано - също като нея като малка, съобщи сп. "People".

41-годишната съпруга на принц Уилям засегна темата, докато разговаря с пианиста Ланг Ланг по време на Кралския вариететен спектакъл в "Роял Албърт Хол". Tя присъства на събитието заедно с Уилям, с когото бяха в компанията на шведската престолонаследничка Виктория и принц Даниел, които бяха на посещение във Великобритания.

"Говорихме за Шарлот. Нейно кралско Височество говори за свиренето на дъщеря си на пиано, сигурен съм, че е добра", каза прочутият пианист. През последните две години принцесата на Уелс на два пъти даде да се разбере за таланта ѝ, който започнала да развива още в ранните си години. "Classic FM" съобщи, че Кейт се е занимавала с музика в училище - свирила е на пиано, флейта и е участвала в хор. Бившият ѝ преподавател по пиано Даниел Никълс разказа пред "Evening Standard": "Тя бе абсолютно прекрасна. Не мисля, че някой би казал, че ще стане пианист, но бе добра в това, винаги правеше всичко, което ѝ се кажеше".

Припомняме, че по време на пандемията Кейт се върна отново към пианото. На тържественото откриване на "Royal Carols": Заедно на Коледа през декември 2021 г., тя изненада всички с музикално участие. В предварително записано видео, което се излъчи по време на предаването в навечерието на Коледа, Кейт акомпанира на певеца Том Уокър за изпълнението "For Those Who Can't Be Here". Според кралски източник идеята е дошла от самата херцогиня на Кеймбридж (както я наричаха по онова време).

Тази пролет тя отново засвири на пиано, за да подкрепи конкурса "Евровизия". Катрин участва с кратко инструментално изпълнение за откриването на популярния европейски конкурс, чийто домакин бе именно Обединеното кралство. Мидълтън се присъедини към шампионите на "Евровизия" - оркестър "Калуш" при изпълнението на тяхната песен "Стефания".