Томас Маркъл - отчужденият баща на Меган Маркъл, заяви, че не смята британските кралски особи за расисти, както и че се надява, че предполагаемият коментар на член на кралското семейство за цвета на кожата на сина й Арчи е бил просто "глупав въпрос", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В дългоочакваното откровено интервю с Опра Меган сподели, че на сина ѝ е отказана титлата принц, защото преди раждането му е имало опасения сред кралското семейство колко тъмна може да бъде кожата му.

"Изключително уважавам кралските особи и не мисля, че членовете на британското кралско семейство са расисти. Не мисля също, че британците са расисти. Мисля, че Лос Анджелис проявява расизъм, също и Калифорния, но не мисля, че това важи за британците", заяви Томас Маркъл пред Ай Ти Ви.

"Това какъв цвят ще бъде бебето или колко тъмно ще бъде бебето, предполагам и се надявам да е просто нечий глупав въпрос...Може по-скоро някой просто да е задал глупав въпрос, вместо да е пълен расист. Цялата тази история с цвета на бебето е пълна глупост", казва още бащата на Меган.

Томас Маркъл и дъщеря му се отчуждиха в навечерието на сватбата на Меган и принц Хари през 2018 г. Маркъл, бивш режисьор по осветлението на сапунени сериали и ситуационни комедии по американската телевизия, претърпя сърдечна операция броени дни преди сватбата, което му попречи да присъства. Томас Маркъл казва, че дъщеря му го е разочаровала, докато е бил болен.

"Чувствам се разочарован. Бях в болнично легло последния път, когато говорихме и след това повече не съм ги чувал. Не ги интересуваше дали ще умра", споделя Томас Маркъл.

Снимка: Скрийншот - DailyMail/Tim Stewart News Limited

Запитан какво мисли за интервюто на Меган и Хари с Опра, той казва, че двамата са "преминали границата" и е трябвало да изчакат, имайки предвид възрастта на кралицата и съпруга ѝ принц Филип, който е в болница.

Стопкадър: YouTube