"Илон обича огъня и понякога оставя пламъците му да го изгорят", каза Амбър Хърд в свое скорошно интервю, повод за което бе новата биографична книга, описваща живота на бившия ѝ партньор. Според списание "Variety" обаче неотдавна бизнес магнатът е бил готов да използва цялата огнена мощ, с която разполага, за да спаси от уволнение някогашната си любима, нищо че по това време вече не са били заедно.

Както става ясно от журналистическо разследване, публикувано преди дни върху страниците на изданието, актрисата за малко е щяла да бъде отстранена от работата по предстоящата втора част на филма "Аквамен", ако не е бил главният изпълнителен директор на "Tesla" и "SpaceX". По бележки, водени от линия ѝ терапевт Доун Хюз по време на сеансите ѝ с него, не само колегата ѝ Джейсън Момоа искал тя завинаги да бъде отстранена от снимачната площадка, но също така и режисьорът на продукцията Джеймс Уан, който я осъждал за съдебната ѝ битка с Джони Деп, през която го обвиняваше в домашно насилие.

Вижте снимки на Амбър >>

Двамата дори успели да убедят "Warner Bros." да освободи носителката на наградата "Млад Холивуд" в категория "Пробив на годината" от задълженията ѝ пред камера, изтъквайки като причина "липсата им на химия" с екранния ѝ партньор, който през един от първите снимачни дни се появил пиян на терен, заявявайки, че не желае да си партнира с нея. Всъщност бившият ръководител на DC Films - Уолтър Хамада, посочи очевидното отсъствие на искри между артистите, влезли в образите на главните действащи лица Артър и Мера, в рамките на процеса за клевета, чрез който бившите съпрузи търсиха правда.

Участието на Амбър в заглавието в крайна сметка било спасено от инженера, роден в ЮАР, който изпратил чрез адвоката си заплашително писмо до киностудиото, заканвайки се да го подпали, опожарявайки го до основи, ако тя не бъде част от продължението на супергеройската история. По всичко изглежда, че заплахите му са имали ефект, тъй като Хърд е запазила ролята си, макар появите ѝ в лентата да са били съкратени, както твърдят източници на американската медия. Според тях най-малко две от сцените с нея за изрязани от финалния вариант на лентата, която трябва да направи своята премиера през този декември - малко преди настъпването на най-светлия празник в годината, а именно Коледа.

Засега представителите на Хърд, Момоа и Уан не са дали коментар по темата, затова от "Vanity Fair" са потърсили за такъв "Warner Bros.".