Последният ден на август е и макар календарът упорито да твърди, че есента наближава, лятото сякаш изобщо не възнамерява да си тръгне... Или поне засега. Отказът му обаче е добре дошъл, предвид факта, че немалка част от отпускарския сезон премина във валежи или силни ветрове, нетипични за този период от годината, съсипали дългоочакваните почивки на множество хора. Сега обаче климатът като че ли е решил да покаже благосклонната страна на иначе непредсказуемия си нрав, осигурявайки повече слънчеви лъчи и високи температури.

Вижте снимки

Истина е, че времето е прекрасно за пътешествия извън пределите на страната ни, особено за онези авантюристи, които не се плашат лесно от някакви си PCR тестове. Точно като Ивайла Бакалова, която е носител на титлата за най-красива българка на 2001 г. Не е тайна, че тя обича да обикаля света, сблъсквайки се с различните култури.

Разбира се, от март насам тази ѝ страст временно бе "поставена на пауза", изчаквайки удобния момент, в който отново ще може да стегне куфарите и да се отправи към поредното приключение на някоя нова дестинация.

Снимка: Официален профил в Instagram

Това се случи в началото на юни, когато се завърна в България от Дубай, където живее от няколко години. Не след дълго, възползвайки се от наново отворените държавни граници, тя се озова в прекрасната Италия, а една от първите ѝ спирки бе живописния град, в който е преминала голяма част от детството на певеца Дзукеро - Форте дей Марми, разположен в региона на Тоскана. По-късно тя се отправи към Пиза, а днес ваканцията ѝ на Ботуша продължава с пълна, но на друго място.

От няколко дни насам брюнетката споделя в личната си Инстаграм страница изображения от красивия Портофино, популярен като Пристанището на делфина, заради големия брой морските бозайници, обитаващи някога Тигулския залив. Някогашното селце, днес превърнало се в един от най-посещаваните курорти на страната, се намира в провинция Генуа. В миналото основният поминък на селището е бил риболовът, но това се променя около 1986 г. с пристигането на почетния британски консул в Генуа - Монтагю Йейтс Браун, който бива поразен от красотата, която съзират очите му. Той купува къща в местността, която с течение на времето все повече британци започват да посещават. След края на престоя си, те разнасят мълвата за това късче от рая, намиращо се под небето. Така известният тогава барон Барата решава да си купи изоставена 4-етажна постройка там, която превръща в своя лятна резиденция. През 1901 г. той я продава на Руджеро Валентини и не след дълго тя се превръща в легендарния хотел "Сплендито". През годините множество известни личности от цял свят посещават Портофино, за да вкусят от прочутата "Долче Вита". Сред тях за херцога и херцогинята на Уиндзор, звездната двойка Ричард Бъртън и Елизабет Тейлър, принц Рене и принцеса Грейс от Монако, Жан Кокто, Гручо Маркс и др.

Снимка: Официален профил в Instagram

Пъстроцветните къщи, издигащи се стъпаловидно по склоновете на хълмовете, кристално сините води на залива, наред с лазурните плажове и богатата растителност се превръщат в притегателна сила за хората от близо и далеч. Множеството ресторанти и кафенета допълват магическата атмосфера, изпълвайки я с живот - независимо от дали е ден или нощ.

Ивайла също остана очарована от прекрасните пейзажи, от които човек трудно може да откъсне очи, а доказателство за това са множеството снимки, които тя качи в социалната мрежа.

"Влюбена съм в тези цветни гледки. Никога няма да мога да им се наситя", гласи посланието ѝ към галерия от няколко изображения, заснети на пристанището на града.

За разходката си тя се е спряла на син топ без ръкави, който е комбинирала с вталени дънки. За да може спокойно да върви из улиците, тя е заложила на спортни обувки, а визията ѝ се допълва от слънчеви очила с кръгли стъкла, чийто цвят е в тон с нейното облекло.

Снимка: Официален профил в Instagram