Измина една година без поп-фолк певеца Денис Теофиков. По този повод приятелката му Алекса написа емоционален пост на стената си в "Инстаграм":

"Година ..... Една година се измина от какво не съм чувала гласът ти, не съм виждала очите ти , не съм усещала топлината и не съм целувала устните ти... Преди година на този ден аз загубих любовта на живота си! Всяка моя мечта, всяка моя емоция,тръпка и топлина в мен изчезна... Единствено ти караше сърцето ми да бие! Ти ме научи какво значи любов, какво значи да обичаш и да те обичат... Живота ще си дам, за да се върнеш , за да имам още един миг с теб, само секунда време да погледна "мойто си " както винаги си ме наричал... Ех, Денко, твоята Лексчо така има нужда от теб, защото само ти можеш да ме върнеш към живота, само ти може да върнеш усмивката ми... Година по-късно, а болката не минава, липсата става все по-голяма, раната все по-дълбока, сърцето все по-празно... Сякаш беше вчера денят, в който за последно ми каза: -Лексчо ,Обичам те!"

Поп-фолк певец Денис Теофиков загина на 24 октомври миналата година на 21 г., след падане от жилището на родителите на свой приятел, на седмия етаж в Цариградски комплекс в ж.к. "Дружба". Първи за кончината му съобщиха в социалните мрежи неговите колеги Лорена, Антонио и Малката, както и Николета Лозанова. От музикалната компания, с която той работеше, потвърдиха тъжната вест още същия ден.

Миналата година бе засекретено какво е било състоянието на певеца. Според първите информации той е бил дрогиран. По това време Алекса е била в дома си и разбрала за трагичната новина едва час след инцидента. Още преди две седмици Денис започнал да разпитва свой приятел за апартамента му в столичен квартал. Знаел само, че е на висок етаж. Денис помолил момчето да остави котката си, тъй като в следващите месеци нямал да има възможност да я гледа. Двамата са влезли в апартамента около 14:30 часа на злополучния ден. Оставили животинчето, храната и тоалетната и докато приятелят му се суетял, Денис излязъл на терасата и скочил. Няма информация за обвинен за смъртта му, става дума за самоубийство или злополука.

21-годишият певец на "Пайнер" е син на известни музиканти. Негов баща е един от най-полулярните балкански джазмени Атешкан Теофиков, познат в Европа с името Атешкан Юсеинов.

Денис изгря на сцената с успешен дует с Цветелина Янева, а след това - и с колежките си Емилия и Малката. Преди това участваше и в няколко риалити формата.

Снимка: Официален профил във Фейсбук