Единадесет патрона, открити при обиска на Кийф Д. в Хендерсън - са изпратени за изследване в лаборатория, за да се установи дали съвпадат с тези, извадени от тялото на Тупак Шакур, информира "RadarOnline".

Припомняме, че полицейското управление на Лас Вегас намери няколко куршума 40-и калибър при претърсването на 17 юли на дома на Кийф Д. По-рано той призна, че е бил на предната седалка на кадилака, от който са произведени фаталните изстрели по Тупак, когато е убит преди почти 27 години. Хип-хоп легендата е бил поразен от четири куршума 40-и калибър, изстреляни от пистолет "S&W Glock 22" - два в гърдите, един в ръката и един в бедрото. Шест дни по-късно рапърът умира от раните си в болница в Лас Вегас.

"Вероятността патроните да съвпадат не е голяма", споделя източник от правоохранителните органи пред изданието. "Трудно е да си представим, че някой би пазил подобни улики близо три десетилетия. Въпреки това след заповедта за обиск и след претърсването, са намерени доказателства. Куршумите са от същата марка като оръжието при убийството", допълва още той.

Колкото до Кийф - той е чичо на Орландо Андерсън, отдавна заподозреният убиец на Тупак. Полицията също така свали публикуваната през 2019-а автобиография на Кийф Д., в която той признава, че е возил Андерсън в кадилака във фаталния ден.

Чичото дълго време твърдеше, че пистолетът "Глок", 40-и калибър, е изчезнал. Когато той и антуражът му отишли да приберат автомобила на следващия ден, за да се върнат в Лос Анджелис, оръжието не било намерено никъде.