Според нова книга посветена на момчетата от легендарната група "Бийтълс" Йоко Оно е "запознала" покойния си съпруг Джон Ленън с хероина и дори му е обяснила как да го приема.

Откъси от книгата All You Need Is Love бяха публикувани от The Sunday Times.

Книгата съдържа интервюта от началото на 80-те години на миналия век с членовете на "Бийтълс"" Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, както и с вдовицата на Джон Йоко.

В едно от интервютата бившата съпруга на покойния изпълнител, която днес е на 91 години и за която Ленън беше женен от 1969 г. до смъртта му през 1980 г. - казва на Джон как да приема хероин. тя обаче категорично отрича да е виновна за пристрастяването му към опасния наркотик, в каквото я обвинява колегата на Ленън, Джордж Харисън.

Снимки на Йоко Оно и Джон Ленън>>>

Тя добавя, че Джон "няма да вземе нищо, освен ако не иска да го направи".

Според откъса от интервюто, публикувано от The Sunday Times, Йоко за първи път е пробвала хероин в Париж, казвайки, че е усетила едно "красиво чувство" в резултат на наркотика.

"Беше просто приятно чувство. Така че казах това на Джон", обяснява Оно. След което добавя, че Джон я е питал, защото сам е поискал да го пробва. Но тя е категорична, че двамата никога не са си го инжектирали.

През 1970 г. Джон си спомня първия път, когато е взел хероин, като казва на списание Rolling Stone, че "не е много забавно" и "никога не си е инжектирал нищо".

"Шмъркахме по малко, когато изпитвахме истинска болка. Бяхме нарочени от всички, постоянно се хвърляха обвинения срещу нас, особено срещу Йоко", обяснява покойният изпълнител.