Шакира разкри колко тежко се е отразила раздялата й с бившия й мъж Жерар Пике върху синовете й Милан и Саша.

По време на интервю тя обясни, че момчетата й знаят, че музиката е "един от нейните начини да се излекува и да изрази себе си", и допълни, че Милан също започнал да пише песни и музика като начин да се справи с краха на брака на родителите си.

"Спомням си, че той написа две красиви песни по време на целия процес на раздяла", каза 47-годишната бомба от Колумбия.

"Той написа две песни на пианото и текстове. И винаги, когато се почувства малко потиснат, сяда на пианото и започва да пише. Това също е неговият катарзис, неговата терапия. Мисля, че вероятно ще стане продуцент, макар че той е обсебен от футбола", каза гордата майка, която наскоро сравни бившия си Пике със злодея от поредицата "Хари Потър" Волдемор.

Снимки на Шакира>>>

Изпълнителката на "Hips Don't Lie" добави, че тя и синовете й "споделят любов към музиката" и "понякога свирят заедно". "Саша се учи да свири на китара, а Милан е наистина страхотен барабанист. Затова понякога той сяда зад барабаните, Саш взима китара, аз пея и всички заедно свирим у дома", допълва още латината.

Раздялата на Шакира и Пике беше съпътствана от голям скандал, след разкритията за изневерите му, като колумбийката направи всичко възможно, за да предпази децата си от всички новини, които се изписаха по това време.

"Опитвам се да ги защитавам, защото това е моята мисия номер едно в живота", каза тя пред сп. Elle.