Меган Маркъл - съпруга на принц Хари, не успя да присъства лично на погребението на принц Филип, но и тя намери начин да отдаде почитта си към съпруга на британската кралица.

Херцогинята на Съсекс, която живее в САЩ, е в напреднала бременност с второто си дете и нейните лекари не ѝ позволиха да пътува със самолет, за да присъства на погребението на дядото на съпруга си и съпруг на кралица Елизабет Втора - принц Филип.

Вижте снимки от погребението >>

Международните медии съобщиха, че Меган е наблюдавала церемонията от дома си. Освен това двамата с принц Хари са изпратили специален венец, допълнен от бележка, надписана ръкописно от херцогинята.

Украсата включва цветя със специално значение по идея на двойката, пише Harper's Bazaar - растението меча стъпка, един от символите на Гърция, което е препратка към корените на принц Филип, както и морска падуба, представляваща службата на покойния на херцог на Единбург в Кралските военноморски сили.

Венецът е изработен от флориста Уилоу Кросли, работил преди това върху аранжировки за сватбата на Меган и Хари през 2018 г., както и за кръщенето на техния син Арчи в замъка Уиндзор.

Двойката почете паметта на принц Филип с послание в официалния сайт на организацията си Арчиуел (Archewell) в деня на смъртта му. То съдържаше следните думи, изписани с бели букви на тъмен фон:

"В памет на Негово Кралско Височество херцога на Единбург, 1921-2021 г. Благодарим за преданата служба. Ще липсвате много на всички".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Meghan Markle (@meghanmarkle_official)

А преди часове Меган сподели в своята Инстаграм страница снимки от погребението на принц Филип.

Херцогинята на Съсекс сподели и пост, показващ многобройните медали на съпруга на британската кралица, акцентирайки върху военната служба на принц Филип.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Meghan Markle (@meghanmarkle_official)