Южнокорейският изпълнител и бивш фронтмен на група BigBang Джи-Дрегън се яви на разпит в полицията във връзка с предполагаема употреба на наркотици, съобщава БТА, цитирайки "Reauters" и АФП. 

Джи-Дрегън отрече да е извършил каквото и да е престъпление пред пресата, събрала се пред полицейския участък в Инчон, където беше призован в рамките на разследване. "Не съм извършил никакво престъпление, свързано с наркотици, и съм тук, за да потвърдя това", каза певецът, чието истинско име е Куон Джи-йонг, пред присъстващите репортери.

На въпрос дали иска да отправи послание към феновете си, той отговори: "Не се притеснявайте прекалено много. Ще се върна, след като приключи разследването". Джи-Дрегън вече е бил разпитван за употреба на канабис през 2011 г., преди да бъде освободен без срещу него са бъде повдигнато обвинение. Певецът е поредната знаменитост, подложена на подобно разследване в Република Корея, която затегна законите си относно употребата и трафика на наркотици. Сред тях е и Ли Сюн-кун, една от звездите на спечелилия "Оскар" филм "Паразит". Джи не е единственият бивш член на BigBang - една от най-продуктивните южнокорейски групи, продала минимум 140 милиона записа по света от създаването си през 2006 г., с проблеми със закона. Условна и ефективна присъди във връзка с различни обвинения получиха също певците Ти Оу Пи и Сеунгри. 

Снимка: БТА/АП

Снимка: БТА/АП