Надали има човек, който да не е добре запознат с поговорката, че всяко начало е трудно, само че когато става въпрос за това на романтичните отношения между двама души, нещата не стоят точно по този начин. Напротив, първият етап от всяка връзка често е сочен за най-вълнуващото време от нея, тъй като тогава хората все още бавно се опознават, влюбвайки се постепенно един в друг, благодарение на положителните качества, които всеки от тях открива в отсрещната страна. Колкото и странно обаче да звучи, предвид факта, че бе омъжена в продължение на 11 години, оказва се, че Кейт Бекинсейл изобщо не е запозната с емоциите и трепетите, съпътстващи тези първи срещи, просто защото никога не е ходила по такива...

В свое скорошно интервю пред "Extra" красивата британка призна, че досега винаги е прескачала тази фаза в близостта си с мъжете, преминавайки директно към следващата. Откровението ѝ със сигурност дойде изненадващо за почитателите ѝ, който първоначално надали са повярвали на думите ѝ, ето защо звездата от "Ван Хелсинг" обясни, че когато се запознае с някого, към който изпита привличане, тя или се омъжва за него, или забременява.

Вижте снимки на Кейт >>

Припомняме, че привлекателната брюнетка бе съпруга на режисьора Лен Уайзман, с когото прекара малко повече от десетилетие, преди да подаде молба за развод. Освен това тя има 22-годишна дъщеря, която носи името Лили, от бившия си приятел Майкъл Шийн. Не много отдавна в светските хроники името ѝ бе спрягано до това на един от колегите ѝ в "Saturday Night Live" - Пийт Дейвидсън, а за последно сп. "People" го свърза с това на певеца Гуди Грейс.

"Буквално се запознавам с някого на снимачната площадка, след което го опознавам в процеса на работа и накрая или се омъжвам за него, или му раждам дете", пошегува се Бекинсейл пред изданието.

На въпроса дали вярва, че отново ще намери любовта, тя отговори, че далеч не изключва този вариант, но допълни, че той определено няма да се случи по т.нар. "срещи на сляпо", организирани по традиция от общ познат на двама души, който е напълно убеден, че те не само биха си допаднали, но и биха се превърнали в успешна двойка. Само че актрисата от "подземния свят" има съвсем различно мнение по темата.

"Просто не мога да се сетя за нещо, което бих намразила повече от това да ми се налага седя срещу непознат, знаейки, че шансовете той да ми хареса са минимални. А за капак на всичко ще трябва да стоя срещу него, гледайки го как яде, при това по задължение", откровено заяви тя.

Наскоро по големите екрани излезе последната лента с участието на Кейт - "Jolt". В нея тя влиза в образа на Линди - жена със сериозни проблеми с гнева, която започва да си отмъщава на хората, убили неин приятел.

"Харесва ми фактът, че героинята има много качества, които всички останали притежаваме. Тя е смела и нахална, но в същото време е забавна. Освен това не се притеснява да изрече онова, което мисли", разказва холивудската знаменитост.

Всъщност доброто чувство за хумор е черта, присъща не само персонажа и пред камера, но и за нея самата.

"Убедена съм, че това е националната спортна дисциплина на родината ми", сподели Кейт през смях. "Всички участват в нея и трябва сериозно да наваксват на темпото на околните... Аз не бях особено привлекателно дете, така че трябваше да бъда добра в нещо, за да се откроя", каза тя, обяснявайки, че е развила уменията си в тази "сфера" сравнително късно, но и до днес си служи често с тях.