Тази година принцесата на Уелс, Катрин Мидълтън, ще бъде домакин на коледна служба в Уестминстърското абатство.

По време на службата ще се обърне внимание на "всички, които работят в подкрепа на бебетата, малките деца и семействата в нужда", като ще им се благодари за това, пише "Sky News".

Събитието, подкрепено от Кралската фондация, има за цел да "обедини хората по време на Коледа". В службата, която ще обхване "хора от всички вероизповедания", ще бъдат съчетани традиционни и модерни елементи. Тя ще бъде част от програмата "Кралски коледни песни: Заедно на Коледа", която ще бъде излъчена по британската телевизия "Ай Ти Ви" на Бъдни вечер и ще включва въведение от принцесата на Уелс. На него ще присъстват британските изпълнители Бевърли Найт и Адам Ламбърт. Световноизвестният хор на абатството пък ще изпълни някои от любимите коледни песни на нацията. По време на службата ще четат принцът на Уелс - Уилям, Ема Уилис, Роман Кемп и Джим Броудбент. Сред гостите ще присъстват и хора в нужда, за които годината е била трудна. 

"Присъединете се към мен тази Бъдни вечер за специална коледна служба, за да благодарим от сърце на всички, които подкрепят най-младите членове на нашето общество през решаващите ранни години", каза Катрин в промоционален клип.  

Принц Уилям и Бевърли Найт

Снимка: Getty Images

Адам Ламбърт

Снимка: Getty Images