Принцесата на Уелс, Катрин Мидълтън, се извини за объркването във връзка със снимката, която бе публикувана наскоро по случай Деня на майката.

На нея се вижда как Кейт е седнала и е заобиколена от трите си деца Джордж, Шарлот и Луи. Часове след като фотосът бе публикуван няколко информационни агенции изтеглиха фотографията от употреба, заради съмнения за манипулация. 

Някои кралски коментатори също изразиха предположения, че е възможно снимката да е направена с изкуствен интелект или с програми, подобни на Фотошоп. Подозренията за истинността се породиха и заради липсващия сватбен пръстен на Кейт и позицията на ръката на принц Луи. 

В този ред на мисли в профила на Двореца Кенсингтън в социалните медии, Катрин публично поднесе извиненията си, като написа: "Както много любители фотографи и аз понякога експериментирам с монтажа. Исках да изразя своите извинения за объркването, което семейната снимка, която споделихме вчера, причини. Надявам се, че всички празнуващи са имали много щастлив Ден на майката."