Британското кралско семейство публикува първата снимка на принцесата на Уелс след коремна операция, която претърпя през януари, предадоха осведомителните агенции. Тя изказва благодарност към обществеността за оказаната ѝ подкрепа.

Снимката на Кейт и децата ѝ е направена от престолонаследника принц Уилям в Уиндзор по-рано тази седмица. Тя е публикувана в социалните мрежи по случай Деня на майката, съобщава БТА.

"Благодаря за милите пожелания и продължителната подкрепа през последните два месеца", се казва в придружаващата фотографията публикация. "Пожелавам на всички щастлив Ден на майката".

На снимката се вижда седналата Кейт, прегърнала принцеса Шарлот и принц Луи, които са от двете ѝ страни, а принц Джордж е зад стола, като четиримата се усмихват.

Това е първата публикувана снимка на принцесата на Уелс, след като беше приета в частна болница в Лондон за планирана операция на 16 януари, отбелязва ДПА.

Кейт беше изписана две седмици по-късно и се възстановява в Уинздор.

Подробности за състоянието ѝ не бяха съобщени, но от двореца "Кенсингтън" по-рано казаха, че не става въпрос за онкозаболяване. Оттам допълниха, че Кейт иска информацията за здравословното ѝ състояние да не е публична.

Очаква се принцесата на Уелс да се завърне към обществените си ангажименти след Великден.

Снимка: АП/Дворецът "Кенсингтън"/БТА