Ким Катрал разказва за уроците, които е научила от покойната си майка Шейн.

67-годишната актриса, нашумяла покрай "Сексът и градът" сподели, че Шейн, която почина през декември 2022 г. на 93-годишна възраст, продължава да й служи като вдъхновение да отстоява себе си, пише "People".

"За мен, като жена в 60-те си години, мисля, че най-голямото предизвикателство е да продължа да съм актуална, да продължа да работя, да имам какво да кажа. Моят идол винаги е била майка ми", каза тя за "Vogue" Гърция в интервю.

"Въпреки че никога не можа да открие работа, която да я прави щастлива, и беше депресирана и сама за дълги периоди от време, тя никога не губеше духа си. Това е нещо, което майка ми ми предаде и съм ѝ благодарна - да не оставям другите да разказват и контролират моята история. Научи ме да се защитавам. Това е много важен урок за младите жени".

Преди Катрал да се появи епизодично във финала на сезон 2 на "И просто така" миналата седмица, тя отказваше дълго повтори любимата си роля на феновете на Саманта Джоунс.

Снимка: Getty Images

Актрисата заяви пред "Variety" през май 2022 г., че не иска да бъде част от рестартирането на "Сексът и градът", отчасти защото не харесва сюжетната линия на героинята си. "Също така не исках да правя компромис с това, което сериалът беше за мен", каза тя тогава.

Въпреки хладните чувства между нея и Сара-Джесика Паркър, тя се върна за кратко в сериала, а заради нея и дизайнерът на костюми Патриша Фийлд, която не работи в "И просто ей така", защото Ким настоявала Саманта Джонус да изглежда по познатия си начин.

Според Variety Катрал е заснела краткото си появяване в сериала на 22 март в Ню Йорк. Тя направила сцената "без да вижда или да говори със звездите от сериала" - Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис.