Кирил Сакскобургготски е сред 50-те най-желани ергени във Великобритания в класацията на сп. "Татлър", признато за "светска библия".

Вижте снимки на Кирил >>

В челната десетка са разпознаваеми лица като Бруклин Бекъм и Хари Стайлс. В класацията попадат и по-неизвестни аристократи, като Александър Огилви, внук на принцеса Александра - покойна братовчедка на кралица Елизабет II, или Чарли Кадоган, чийто дядо е граф със състояние 5,4 милиона, както и новоизгряващи спортни звезди, съобщaва в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Възрастовата граница е широка - от 19-годишния Ландо Норис, който е състезател по Формула-1, до 55-годишния "принц Кирил Български - разведен баща на три деца, който има родствена връзка с европейски кралски особи и е завършил Принстън с Брук Шийлдс. Той е кръстник на принц Аристидис-Ставрос и има много известни приятели, като Гуинет Полтроу и Хю Грант".

От медията допълват, че княз Кирил има къща на Майорка, където прекарва лятото с децата си.

Вторият син на Симеон Сакскобургготски и съпругата ми Росарио Надал се разведоха, а през лятото Кирил се появи за първи път на светско събитие с новата си половинка - британката Катрин Бътлър. Тя е дъщеря на дипломатически съветник на Маргарет Тачър и има 11-годишна дъщеря от предишна връзка.