Китин Муньос реши да сложи край на спекулациите около пластичните операции на съпругата си - княгиня Калина.

Вижте снимки на Калина и Китин >>

Пред испанското издание "Ола" мореплавателят, който страни от медиите и предпочита да стои далеч от светлината на прожекторите, споделя, че визията на Калина се дължи на здравословен проблем, а не на несполучливи естетични операции, както от години коментират испанските медии.

Още в детството си, докато е била в пансиона, в който е учела, Калина си счупва два зъба. През 1999 г., докато е студентка в Лондон, тя започва стоматологично лечение. Оказва се обаче, че зъболекарят допуска сериозна грешка, която коства сериозни проблеми на княгинята. Той пробива твърде дълбоко основата на челюстната кост, което предизвикало инфекция и допълнително лечение.

Година по-късно Калина тръгва на експедиция заедно с Китин, тогава слабото ѝ място отново се инфектира. В началото тя се вслушва в съвета на моряк, който ѝ препоръчва да се жабури всекидневно с морска и сладка вода. Това обаче не помогнало и тя започнала антибиотично лечение.

Инфекцията се задълбочила до такава степен, че започнала да засяга окото ѝ, но те били в открито море и нямали достъп до болница. При първа възможност Калина била свалена на брега и претърпяла операция, която имала за цел да спаси окото и носа ѝ, без оглед на естетическите поражения.

"Всички абсурдни теории за пластични операции са фалшиви новини", допълва Китин. Зетят на Симеон II допълва, че семейството е решило да не коментира темата по-рано, защото въпросът е личен. Той споделя още, че съпругата му води изключително здравословен начин на живот.