За втора поредна година Приморско се превърна в музикален център на България. В продължение на повече от две седмици през август в морския град се проведе международният креативен лагер "Primorsko Creative Camp 2021".

В центъра на събитието е създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, като фокус са международните пазари. Музикален домакин на креативния лагер беше Виктория - българският представител на конкурса Евровизия 2020 и 2021. Талантливата българка е не само певица, но и автор на музика и текст.

Сред участниците в "Primorsko Creative Camp 2021" бяха успешни създатели на музика и текст от Нидерландия, които са работили със световните музикални звезди Martin Garrix, Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike, Cascada и Парис Хилтън. Нидерландските музикални продуценти, композитори и текстописци Тони Корнелийсен, Люк Ван Биърс, Айми ван дер Вел и Kéwork работиха в Приморско по създаването на потенциални песни за конкурса Евровизия, който ще се проведе през май 2022 година в Италия.

Снимка: Primorsko Creative Camp 2021

"Много сме горди, че за втора поредна година успяхме да доведем на Българското Черноморие успешни международни представители на креативните индустрии, които да създават съдържание точно в България. Искам да благодаря отново на д-р Германов и Община Приморско за подкрепата, както и на страхотните Forest Beach Resort. В средата на септември за всички фенове на Евровизия в България ще има много приятна изненада", споделя Геновева Христова, организатор на събитието от страна на Ligna Studios.

Международният креативен лагер "Primorsko Creative Camp 2021" събра на едно място представители на музикалния бизнес, автори на музика и текст, професионалисти в областта на киното, телевизията, танцовото изкуство и комуникациите от България и Европа. Събитието се провежда с подкрепата на Община Приморско и хотел "Forest Beach Resort" и се организира от музикалната компания Ligna Studios и от консултантската компания "Entiendo".