Красимир Аврамов направи благородна постъпка, с която трогна своите съседи. Преди броени часове певецът осинови бездомно куче, спасявайки го от тежкия живот в столичен приют. Но историята води началото си от шест-седем години назад във времето.

Четириногото с името Рита е отраснало в комплекса на музиканта. Живущите в него споделят, че то е било там преди да се нанесат в домовете си, тъй като се е родило, докато сградите все още са били в строеж. Днес всички те са изключително привързани към него и не само полагат грижи за животното, но и го приемат като член на семействата си.

Вижте снимки >>

"То е част от нашия дом - всеки ден ни изпраща и посреща от работа", казват те.

Хората твърдят, че въпреки своите на пръв поглед плашещи размери, по природа Рита изобщо не е агресивна. Напоследък обаче, очевидно подложена на тормоз от недоброжелатели, у нея се е породила нетолерантност към непознати лица.

Краси осиновява кучето Рита от приюта

Снимка: Facebook

"Виждал съм как разни хора викат по нея, замерят я с камъни или я заплашват с пръчки. Най-вероятно го правят, защото изпитват страх още детството си, но това просто не е начинът", споделя един от живущите.

Изплашена от поведението на четириногото, една от новодомките сигнализира на съответните органи и вчера те отишли да го приберат. Тогава момче, живеещо в комплекса, съвсем случайно вижда през прозореца на стаята си как упояват Рита и я хвърлят в клетка. То мигновено се обажда на изпълнителя, понеже знае, че той я обича и защитава. Аврамов не е бил в жилището си, но се е отзовал почти веднага.

"Автомобилът на Краси се появи на улицата с бясна скорост и наби спирачки пред буса, препречвайки пътя му. Беше досущ като сцена от филма "Бързи и яростни", служителите не можеха да помръднат. Едва ли са очаквали някой да се застъпи по този начин за бездомно животно", споделят очевидци.

Снимка: Facebook

Аврамов слязъл от колата си и започнал да се разправя с хората от приюта, настоявайки да свалят кучето и да му го дадат. Те обаче са отказали да го сторят, като на няколко пъти са се опитали да обяснят на ядосания музикант, че има ред и протокол, които следват. След дълга разправия те все пак са отвели Рита, но Красимир не се примирил със ситуацията. Днес сутрина той е отишъл да я прибере, като официално я е осиновил, поемайки отговорността да я гледа в своя двор. Съседите му били повече от щастливи да видят как той се връща с нея.

"Беше стресирана, няколко часа не спираше да трепери като лист, но сега е по-добре", казват те.

Снимки: Личен архив

Името на Аврамов наскоро попадна в медията покрай гафа на ГДБОП, които преди седмица отново нахлуха на грешен адрес в столичния квартал "Левски". Преди 10 години жилището на Човека глас, също бе щурмувано от барети, провеждащи операцията "Недосегаемите". Тогава отрядът бързо осъзна допуснатата грешка и се извини за недоразумението, а певецът включи инцидентът в автобиографичния си роман "Между два свята".

Преди дни той гостува виртуално в предаването на Миролюба Бенатова, в което бе помолен да припомни за случилото се. От думите му стана ясно, че въпреки обещанията на тогавашния вътрешен министър, Красимир е получил единствено извинения. По онова време никой не е заплатил разноските по смяната на вратите на дома му, които били разбити при нахлуването.