След месеци, преминали в различни слухове, множество медийни спекулации и няколко песни с докачливи текстове, представящи част от причините, довели до разпада на отношенията между Шакира и Пике, певицата най-накрая реши официално да разкрие цялата истина за краха на връзката им с футболиста. Случилото се между двамата тя за първи път разказва в откровено интервю с журналиста Енрике Асевадо, което вече е заснето и предстои да се бъде излъчено по мексиканския канал "Las Estrellas".

Специално за платформата N+, чиито абонати също ще имат възможността да го гледат, водещият на вечерната новинарска емисия по "En punto" направи видео клип, който бе публикуван в Instagram профила на стрийминг канала. Кадрите започват с Асевадо, който обяснява на испански език, че подготвя специална изненада за всички зрители. След думите му камерата се завърта настрани, показвайки стоящата до него колумбийка, която отправя поздрав към потребителите на мрежата, след което им обяснява къде точно ще могат да гледат интервюто.

Вижте снимки на Шакира >>

"Ще бъде добре, нали?", пита я водещият, на което тя отговаря с "Надявам се".

Енрике разкрива, че разговорът им се е провел в Барселона, където са говорили на различни теми, като края на романса им със спортиста, последвалата нейна музика, текстовете на песните ѝ, както и какво предстои на изпълнителката в живота ѝ от тук насетне.

Друга публикация показва кадър от самия разговор на Асеведо и Шакира, придружен с посланието: "Това беше личен и честен разговор, който се надяваме да ви хареса толкова, колкото и на нас. Ще се видим в новините!"

След раздялата на Шакира с дългогодишния ѝ партньор, с когото прекара повече от десетилетие, кариерата ѝ тръгна с нова сила към висините. Причината за този успех са четирите сингъла, издадени от нея през последните няколко месеца, които се превърнаха в глобални хитове, най-вече защото тя ги посвети на бащата на двамата си сина и неговата изневяра, разрушила семейния им живот.

Въпреки че вече е изписано много за Шакира, Пике и новата му партньорка Клара Чиа, ще трябва да изчакаме интервюто да бъде излъчено, за да получим някои окончателни отговори.