Кристина Апългейт направи фурор в "Женени с деца", превърна се в секссимвол за няколко поколения и премина през редица проблеми. Дамата се бори с тежки заболявания, а в последствие започна да говори все по-открито за своето психическо състояние. Последната изява в нейния личен подкаст - MeSsy, дамата говори откровено за нейните проблеми и за факта, че е в депресия.

"Наистина се притеснявам, защото това усещане е като "краят на". Не казвам това, но в момента се намирам в мрака и не съм се чувствала така от 20 години. Не се наслаждавам на живота. Не ми харесва."

След подобни коментари е очаквано да видим, че повечето фенове бяха особено разочаровани от факта, че Апългейт по-скоро използва възможността да привлича внимание към себе си и се опитва да създава така нареченото clickbait съдържание. В последният епизод на нейния подкаст от 18 юни, Апългейт споделя нещо малко по-различно.

"Добре съм. Това най-вероятно отнема от вашето удоволствие. Добре съм. Нека го кажем така - това е момент, това е мисъл, това е чувство. Говорех за някои мрачни моменти, които съм мислила и чувствала."

Снимка: Getty Images

Актрисата прекара много време в социалните мрежи, за да споделя проблемите си и да разказва за всички странни битки, които се е налагало да води. Именно в Туитър стана ясно, че Апългейт е била диагностицирана с множествена склероза през 2021 г.

Причината за споделянето е, че очаква да намери безопасно и спокойно пространство, където да споделя своите проблеми. Най-важното е, че когато човек говори откровено за своите проблеми, той позволява и на много други да разберат, че не са сами.

"Вярвам, че няма срам в изразяването на чувствата, през които човек преминава, когато има сериозни психически проблеми."

След последният си епизод, в който имаше достатъчно откровения, Кристина признава, че е получила много сериозно внимание от близки и приятели, които се безпокоят за нея.

"Мисля, че хората трябва да бъдат свободни да говорят за тези проблеми. Предизвиквам всеки с подобна диагноза или психически проблеми, да излезе и да каже дали се чувстват добре. Не се чувства така! Имате моменти, в които се чувствате изморени и не искате да правите нищо такова. Когато имате красиви и добри приятели, можете да кажете всичко, което мислите, да отпуснете налягането в балона."

Снимка: Getty Images

Фактът, че все повече звезди показват човешката страна и говорят за своите проблеми, автоматично дава малко повече свобода и нормалност на останалите. Депресията и всеки един психически проблем, могат да се проявят във всеки човек. Няма никаква гаранция и застраховка, че човек не може да бъде сполетян от подобна диагноза. Точно това е призивът на Кристина Апългейт.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО