Мадона обиколи пет страни за три седмици, въпреки строгите ограничения в целия свят заради пандемията от новия коронавирус, съобщи електронното издание на в. "Daily Mail".

Кралицата на поп музиката първо пристигнала със самолет от Лос Анджелис в Лондон. След това отпътувала към Египет, откъдето се отправила към Малави и Кения в Източна Африка.

62-годишната певица била придружена от приятеля си Аламалик Уилямс, който е на 26 години, и пет от децата си.

На Бъдни вечер Мадона, Уилямс и четири осиновени деца на звездата - Дейвид Банда, на 15 г., Мърси Джеймс, 14 г. и близнаците Естер и Стела, на 8 г., отпътували от Лос Анджелис за Лондон, където прекарали няколко дни, предава БТА. В бритнаската столица към групата се присъединил най-големият син на изпълнителката - Роко (20 г.), който е единственият ѝ наследник от брака ѝ с режисьора Гай Ричи, и всички потеглили на пътешествие из Африка по празниците на 28 декември. Спрели в Египет и оттам се отправили към Малави, откъдето са осиновените деца.

Според британското издание певицата и близките ѝ са пътували с частен самолет. Смята се, че личният фотограф на Мадона Рикардо Гомес ги придружавал, за да заснеме ваканцията.

В Малави Мадона и осиновените ѝ деца посетили училището за сираци край Блантайър, където певицата открила официално танцово студио.

Групата била на сафари в Кения. Мадона публикува свои снимки от сафарито и от посещение при племето покот в Западна Кения.

Източници, близки до певицата, казаха пред британския в."The Sun", че фамилията редовно се подлагала на тестове за новия коронавирус. Mатериалното момиче на Холивуд осиновява Дейвид през 2006 г., когато той е едва на 13 месеца. На следващата година осиновява 4-годишната Мърси, която е болна от малария, а през 2017 г. и двегодишните близначки.

От тази седмица всички пристигащи във Великобритания трябва да представят задължително отрицателен тест за новия коронавирус, направен до 72 часа преди полета си. Това изискване не е било в сила при пристигането на Мадона в Лондон преди Коледа, но тогава е имало изискване за задължителна десетдневна самоизолация на пристигащите от САЩ.

В Египет се изисква отрицателен тест за Covid-19 от последните 72 часа за всички, пристигащи в страната. Същото е изискването и в Малави за пристигащите по бизнес дела или за туризъм. В края на декември бяха затворени сухопътните граници на страната заради ръст на случаите на заразени с новия коронавирус. В Кения се изисква отрицателен тест за заболяването, направен до 96 часа преди полет.