Мадона и Гай Ричи произлизат от напълно различни светове, но и двамата са на върха на славата си, когато се срещат през 1999 г. Сватбата им е на 22 декември 2000 г. Сега, две десетилетия, едно биологично и едно осиновено общо дете по-късно, те са разведени от 12 години и сякаш напълно са изяснили (по всички възможни начини и по всички канали) защо двамата не са могли да живеят заедно. Не само че това се е оказало мисия невъзможна за тези две знаменитости, те буквално попадат в отровна връзка, в която са осъзнават, че са крайно... тотално несъвместими.

Вижте снимки на Мадона и Гай Ричи >>

Мадона и Гай Ричи се женят на красива церемония в Шотландия. Журналисти така и не са допуснати на сватбата, която е в замъка Скибо. Сред гостите на събитието са Стинг и съпругата му Труди Стайлър, които всъщност запознават Мадона с Гай Ричи почти две години по-рано. Актрисата Гуинет Полтроу е шаферка на Мадона, а кумовете са двама - притежателят на нощни клубове Пиърс Адам и филмовият продуцент Матю Вон. Сред останалите звездни гости са Рупърт Еверет, Стела Маккартни и Донатела Версаче.

Младоженецът, който е с 10 години по-млад от булката, е облечен в традиционния шотландски килт. А роклята на Мадона е в готик стил. Булката е заведена до олтара от баща си Тони Чиконе. Там е и 4-годишната ѝ тогава дъщеря Лурдес. Синът на двойката Роко е на 4 месеца, когато се женят родителите му и само ден по-рано е бил кръстен в катедралата Дорнох в Шотландия.

Сватбата на Мадона и Гай Ричи

Скрийншот: The Tea Hub

Празненството е в типичен шотландски стил с танци и шотландска музика. За сватбата си Мадона и Ричи дават около 2,1 милиона долара.

Embed from Getty Images

Катедралата, в която се венчаят Мадона и Гай Ричи

Всичко дотук звучи като приказка, но се оказва, че животът на Мадона и Гай Ричи изобщо не е приказен или поне няма своя щастлив край, ако не считате развода за такъв, разбира се.

А причината е, че всъщност те не се променят много по време на брака си.

Снимка: Getty Images

Мадона си остава все така фокусирана върху кариерата си, решена да прави най-доброто, на което е способна по всяко време, изпипвайки всеки детайл, понякога с цената на личния си живот и отношенията си с Гай и децата им.

Embed from Getty Images

Мадона и Гай със сина им Роко като бебе

Междувременно Ричи е наистина задъхан от темпото, което Мадона задава още от началото на брака им и той иска съпругата му да го кара малко по-спокойно, не само заради брака им, а и заради децата. С течение на годините и за Мадона сигурно не е било лесно да се разкъсва между професионалните си ангажименти и между семейството си, което се увеличава с още един член, след като Мадона и Гай осиновява момченце на име Дейвид.

Мадона и Гай Ричи със сина си Роко и дъщерята на Мадона Лурдес

Снимка: iStock by Getty Images

Около 7 години след сватбата им и малко преди развода техен приятел споделя, че е станал свидетел на скандал между двамата съпрузи. Поводът отново бил кариерата на певицата и как това може да се съчетава с отглеждането на децата. Гай бил толкова разстроен от всичко, което си казали, че разлял кафето си. Изобщо не бил на себе си.

Когато към това добавим и желанието на Ричи също да прогресира в режисьорската си кариера, се получава идеалната рецепта за съсипване на един брак. Личността на Гай Ричи сериозно страда по време на връзката му с музикалната звезда. В медиите дори го наричат "Mr. Madonna" и много хора гледат на него като на "мъж под чехъл", а това не е нещо, което едно мъжко шотландско сърце може да изтрае. Поне не дълго време.

Embed from Getty Images

Изглежда, че за всичко в тяхната връзка, Мадона е водещият фактор. Все пак, ако вземем предвид и фактите около осиновяването на Дейвид - Мадона е тази, която открива момчето в Малави, тя установява връзка с него, тя решава да го осиновят и после убеждава Ричи в това. Гай не се съпротивлява на нейните решения.

Преди връзката си с Мадона Гай е открит човек със завидно чувство за хумор. Но след като става съпруг на звездата, той започва да крие всичко за личния си живот от всички, включително от семейството и приятелите си. Сякаш го е страх да каже нещо за Мадона, за живота им, за каквото и да било. Страх от онова, което ще стигне до медиите, а това определено не бил животът, който Гай искал да живее.

Снимка: Getty Images

Мадона също не се чувства добре в този брак. В началото на март 2008 г., докато обядва в малък ресторант в Ню Йорк с две свои приятелки, тя им споделя:

"Познавате ме. И знаете, че не обичам провалите. Хората си мислят, че с брака ми е свършено. И аз не мога да кажа, че не е така. Винаги е имало много напрежение между мен и Гай."

Няколко дни по-късно - на 18 март 2008 г. Мадона и Гай Ричи правят първата си публична поява заедно от доста време и медиите са категорични, че няма двойка, която да се чувства по-неудобно да бъде заедно.

Снимка: iStock by Getty Images

По това време на публиката вече ѝ е станало ясно, че нещата между певицата и режисьора не вървят. Гай не се появява на няколко много важни събития в кариерата на Мадона, включително на церемонията по включването на звездата в Залата на славата на рокендрола през март 2008 г. На тази церемония Мадона държи обширна реч, в която изказва и благодарности на много хора, но никъде не споменава съпруга си. Е, той дори не е там с нея, така че...

Месеци преди фактическия развод бащата на Гай Ричи казва в интервю, че всъщност Мадона и синът му не прекарват много време заедно.

"Тя е заета в Америка с децата, а той предпочита да бъде във Великобритания. Няма да са заедно и за Великден", споделя през февруари 2008 г. Джон Ричи.

Твърди се, че Мадона била изключително раздразнена от една реплика на Гай, който ѝ казал, че е време "да започне да се държи, както подхожда на възрастта ѝ". Явно екстра секси имиджът, който звездата винаги е поддържала, бил несъвместим с неговите схващания. И по някакъв начин тя изобщо не се чувствала подкрепена от съпруга си, когато ставало дума за кариерата ѝ.

Embed from Getty Images

С други думи Ричи искал и очаквал жена му да "остарява грациозно". Но дали си е давал сметка за кого се е оженил?

По-късно Мадона казва за брака си с Ричи:

"Когато си омъжен, трябва да си готов на много компромиси. Предполагам. Но аз имах голям конфликт. От една страна исках да се изявявам като артист по начини, които не бяха приемливи за бившия ми съпруг. Имаше случаи, в които не можех да бъда себе си. Но това не означава, че бракът е нещо лошо. Просто като артист трябва да си с някого, който не се чувства зле от това."

Снимка: Getty Images

Мадона и Гай Ричи вероятно биха се развели и по-рано, но в момента, в който нещата между тях вече не вървят, тече и процесът по осиновяване на Дейвид. И докато той бъде финализиран, двамата трябвало да се преструват, че всичко между тях е идеално.

Embed from Getty Images

Мадона и Дейвид Банда на наградите "Грами" през 2014 г.

Разводът обаче е неизбежен. А онова, което се случва след него, е грозно и скандално. В продължение на доста време двамата не могат да намерят верния тон за комуникация след раздялата си. Гай ту публично обижда бившата си съпруга, ту твърди, че винаги ще я обича. Мадона пък се впуска в нови авантюри с все по-млади мъже.

Тези отношения се отразяват най-зле върху децата на семейството и най-вече върху сина им Роко, който днес е вече младеж на 20 години.

Официален Instagram профил

Роко Ричи през 2018 г.

Двамата водят борба за родителските права над момчето след развода си и това допълнително усложнява ситуацията между тях. Освен това Мадона не е пожелала да сключат предбрачно споразумение преди сватбата им и това прави раздялата още по-трудна.

Снимка: Getty Images

През годините след развода неколкократно Мадона и Гай Ричи се нападат в медийното пространство, казвайки обидни и груби неща един за друг и прибягвайки до далеч не ласкави коментари за бившата си половинка.

До момента Мадона не се е решила на трети брак. Първият ѝ е с актьора Шон Пен, с когото са заедно от 1985 до 1989 г. Но през 2017 г. осиновява близначките Естер и Стела, родени през август 2012 г. в Маями. Тогава момичетата са на 4 години. 

През 2015 г. Гай Ричи се жени за Джаки Ейнсли и двамата имат вече три деца.

Гай Ричи и настоящата му съпруга Джаки Ейнсли

Getty Images/Guliver Photos