Много хора си мислят, че щом си поставят ваксина срещу новия коронавирус, завладял целия свят още през март м.г., то всички страни автоматично отварят "вратите" си пред тях, позволявайки им свободно и спокойно да преминат през държавната граница. И макар това реално да е така, сякаш никой не споменава, че съществуват други проблеми, с които човек може да се сблъска, опитвайки се да стигне от едно място на друго...

Така например естрадната певица Кичка Бодурова, която от дълги години живее на територията на Съединените американски щати, наскоро сподели в личния си Фейсбук профил, че дори не е успяла да стигне до летището, а да се качи на самолет за България - и дума да не става, въпреки че вече си е поставила и двете необходими инжекции.

Вижте последната почивка на Кичка в Мексико >>

От публикацията ѝ в социалната мрежа става ясно, че заради удължаването на срока на противоепидемичните мерки у нас, тя е възпрепятствана и не може да напусне територията на Щатите, независимо колко силно желае да се срещне със своите почитатели.

"Получих много съобщения и имейли с въпроса дали ще се видим това лято. Скъпи мои приятели и фенове, имах билет, който бе анулиран поради факта, че много аеролинии не работят с пълен капацитет. Последваха няколко неуспешни резервации след това. Ваксинирах се, най-вече за да дойда в България и се видим. Но за съжаление извънредното положение у нас се удължи до края на юли, и с право. Пък и как да дойда, да имам концерти, без да мога да ви прегърна, дори да се докоснем - не мога да си го представя!", пише изпълнителката на "Сурова нежност".

В поста си тя обяснява, че поради тази причина ѝ се е наложило да отмени цели шест концерта, планирани за предстоящия летен сезон. Въпреки злощастието обаче, тя не крие надеждата си, че догодина вече ще може да се прибере в родината и да зарадва своите почитатели, обикаляйки сцените из нашите градове.

"Само се пазете и бъдете здрави. И аз обещавам същото. Надявам се, че всеки от вас е осъзнал колко хора загубиха битката с този проклет вирус и че не е просто грип. Простих се с близки, други минаха през много мъки, докато отново повярват в живота. Мъчно ми е, много ми е мъчно. Но ние си доказахме, че нито времето, нито разстоянието може да ни раздели. Аз съм сигурна, че следващото лято ще бъде много щастливо за нас, защото отново ще бъдем заедно", завършва обнадеждаващо Бодурова.

Снимка: bulFoto