Майкъл Дъглас скоро навърши 75 години. Някои на тази достолепна възраст се чувстват стари и немощни, но това не важи за актьора, който е женен за с 25 години по-младата Катрин Зита-Джоунс.

Вижте снимки на Майкъл и Катрин >>

"Това, че имам по-млада булка, ме кара да се чувствам добре от една страна, а от друга имам и стареца (102-годишния му баща Кърк Дъглас). Това е хубаво, няма как да го отрека."

Той каза още, че децата му също го карат да се чувства по-млад. Дъглас има 40-годишен син от Даяндра Лукър, но има и двама тийнейджъри - 19-годишния Дилън и 16-годишната Карис, от брака си с Катрин.

"Продължавам в правилната посока", каза той. "Имах рак преди около 8-9 години и се замислих за тези неща. Но след като веднъж завинаги си разчистих сметките със здравето, се чувствам много добре."

Дъглас също така харесва новото отношение на Зита-Джоунс към живота. Миналата година тя сподели пред The Mirror новата си визия: "Едно нещо, което вече не съм, е смирена. Писна ми да бъда смирена.

"Съжалявам, че съм богата, Съжалявам, че съм омъжена за филмова звезда. Съжалявам, че не изглеждам никак зле. Не съжалявам. Достатъчно. Всичко, което в момента е важно за мен, е работата ми."

В отговор на това Дъглас каза:

"Тя е със скромен произход. Тя е скромна млада дама. Когато го имаш, трябва да го показваш. Тя вероятно би казала: "Работих достатъчно усилено. Тя си го заслужи."

И допълни: "Тя се развива в много други области. Ролите в киното, особено за жените на определена възраст, стават много по-трудни."