Майкъл Джей Фокс каза, че би обмислил да се завърне към актьорството, ако му бъде предложена подходяща роля, която да включва "реалността" на болестта му Паркинсон, предадоха ДПА и БТА.

Звездата от "Завръщане в бъдещето" обяви оттеглянето си през 2020 г., след като стана ясно, че заболяването засяга паметта му и той има затруднения да запомняни реплики от диалозите.

Фокс, който е на 62 г., каза пред изданието "Ентъртейнмънт тунайт", че би обмислил да играе отново.

"Ако някой ми предложи роля и аз я изиграя, забавлявам се добре - чудесно", казва той. "Бих се занимавал с актьорство, ако се появи нещо, в което мога да включа и реалността си", казва още Фокс.

Активистът и бивш холивудски актьор е диагностициран с болестта на Паркинсон на младини - година след излизането на филма "Завръщане в бъдещето III" през 1990 г., припомня ДПА.

За първи път Фокс забелязва треперене на малкия си пръст, преди да му бъде поставена диагнозата на 29-годишна възраст, а прогресиращото неврологично заболяване засяга сериозно подвижността му.

По време на интервюто за "Ентъртейнмънт тунайт" Майкъл Джей Фокс казва, че целите му винаги са се променяли, но най-голямата е била "да създаде семейство" със съпругата си Трейси Полан. Женят се през 1988 г.

"Имаме четири невероятни деца и това е голямо нещо", отбеляза Фокс. "А другото е свързано с фондацията". През 2000 г. той основа своя фондация за изследване на болестта на Паркинсон, която е събрала повече от два милиарда щатски долара, съобщи Си Би Ес нюз през ноември.

През 2023 г. Фокс участва в документалния филм Still: A Michael J. Fox Movie на "Епъл плюс". Продукцията разказва как болестта на Паркинсон е повлияла на живота на актьора.

Освен с участието си в трилогията "Завръщане в бъдещето", Фокс е известен с филми като "Тийн вълк" и "Доктор Холивуд", заедно с телевизионния сериал "Шеметен град".

През февруари той получи бурни овации, когато изненадващо се появи в инвалидна количка на церемонията за британските филмовите награди БАФТА в Лондон, за да връчи наградата за най-добър филм на Кристофър Нолан за "Опенхаймер", припомня ДПА.