Много преди да се омъжи за принц Хари, ставайки част от британската кралска фамилия, или дори да стъпи на снимачната площадка на сериала "Костюмари", поставил я под ярките светлини на холивудските прожектори, Меган Маркъл работи като момиче на късмета в американската версия на "Сделка или не". Тя прекарва една година сред асистентките в предаването, държащи куфарчета с различни суми, които отварят, когато участниците в играта се спрат на някоя от тях. И въпреки че това е просто ангажимент, благодарение на който плаща сметките си, докато търпеливо очаква своя звезден миг най-после да настъпи, към днешна дата херцогинята на Съсекс съжалява, че изобщо го е приела.

Това сподели самата тя в своя подкаст "Archetypes", който се излъчва по Spotify, в чийто последен епизод гост бе Парис Хилтън. До признанието се стигна, когато двете дами засегнаха темата за стереотипа "красива, но глупава", с който много жени ежедневно се сблъскват през живота си.

Маркъл разказа, че превъртайки наскоро телевизионните канали - удоволствие, за което по думите ѝ вече все по-рядко намира време, понеже има две деца под четиригодишна възраст у дома, случайно е попаднала на шоуто, от което някога е била част. Тя сподели, че макар тогава да е била благодарна за работата, която я е издържала в началото на нейната кариера, в същото време сериозно се е притеснявала за образа, в който са я представяли на екран.

Вижте снимки на Меган >>

"В онзи период вече бях завършила висшето си образование със специалност "Международни отношения" и ако трябва да съм честна, работата като стажант в американското посолство в Буенос Айрес ми липсваше. Причината бе, че там ценяха интелекта ми, докато в предаването външният ми вид бе всичко, което имаше значение", каза тя.

Херцогинята обясни, че преди да излязат пред камерите, момичетата от "Сделка или не" се редели на опашка, за да им поставят изкуствени мигли, да им удължат косата с екстеншъни, да им сложат подплънки в сутиена и т.н. Освен това всяка седмица ги пращали на соларно студио, за да имат загар.

"Трябваше да изглеждаме по един и същ банален начин. Всичко опираше до красотата и нищо друго... Никой не го интересуваше дали си начетена или не, стига да си достатъчно привлекателна", спомни си Маркъл, която в крайна сметка се сбогува с шоуто, за да се снима в други телевизионни проекти. "Повечето жени там бяха наистина умни, но това никога не пролича, защото от тях се искаше да показват други дадености. Всяка вечер си тръгвах със свит стомах от студиото, защото знаех, че съм много повече от това, което показваха от мен, но нямах възможност да го докажа. Не ми харесваше да се чувствам като глупаво Барби, затова просто напуснах", обясни тя.

След като изслуша разказа на водещата, Хилтън призна, че се е чувствала по същия начин, когато е участвала заедно с приятелката си Никол Ричи в тяхното риалити шоу "The Simple Life". Тя каза, че продуцентите са искали Ричи да бъде "размирникът", а Хилтън да бъде "богатата, тъпа блондинка". Милиардерската наследница сподели, че в крайна сметка е толкова се е вживяла в ролята, дадена ѝ в шоуто, че е започнала да се държи по същия начин и извън него, като почти не се е "изгубила в образа".

"Понякога се стигаше дотам, че забравях коя в действителност съм", откровено заяви тя.