Рок певецът Мерилин Менсън остана без звукозаписна компания, след като няколко жени, сред които актрисата Еван Рейчъл Ууд, го обвиниха в тормоз и изнасилване, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Вижте снимки на Мерилин Менсън >>

Менсън отрече отправените му обвинения, наричайки ги "отвратително изкривяване на действителността".

"Интимните ми отношения винаги са били изцяло съгласувани с партньорките ми. Това е истината, без значение как и защо някои сега избират да изопачат миналото", написа музикантът в профила си в Инстаграм.

Еван Рейчъл Ууд, която е сред звездите на поредицата "Западен свят" на HBO, често е споменавала през последните години, че е била подложена на тормоз в своя връзка, без да назовава името на човека. В понеделник актрисата разкри в Инстаграм, че това е Мерилин Менсън.

"Името на моя насилник е Брайън Уорнър, познат на света като Мерилин Менсън. Той започна да ме манипулира, когато бях тийнейджърка и в продължение на години ме подлагаше на ужасен тормоз", написа 33-годишната Ууд.

След като актрисата и още няколко жени отправиха обвинения срещу 52-годишния Мерилин Менсън, от звукозаписната компания на музиканта "Лома Виста" оповестиха, че повече няма да работят с него.

"След тези обезпокоителни твърдения компанията спира да рекламира настоящия му албум и също така реши да не работи с Мерилин Менсън по бъдещи проекти", се посочва в направеното от лейбъла изявление.

Ууд и Менсън направиха връзката си публично достояние през 2007 г. Тогава актрисата беше на 19 години, а музикантът - на 38. Двамата бяха сгодени за кратко през 2010 г., преди да се разделят.

Embed from Getty Images

Еван Рейчъл Ууд заяви в публикацията си, че Менсън е "промил мозъка ѝ и я е манипулирал да се подчинява". "Повече няма да живея в страх от отмъщение, клевета или изнудване. Тук съм, за да разкрия този опасен човек и да предупредя многобройните индустрии, които са му предоставили възможности, преди той да съсипе повече животи. Заставам до всички жертви, които вече няма да мълчат", сподели актрисата.

През 2017 г. Ууд беше сред хилядите жени, идентифицирали се като жертви на сексуален тормоз на фона на движението #MeToo.