Наоми Кембъл разказа за дългата си битка със зависимостта си към алкохола и наркотиците, която е имала в ранните си години като модел.

Тя направи това откровение в документалната поредица "The Super Models", в която заедно с колежките си Синди Крауфорс, Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън споделят за пътя си до модните върхове.

Британката искрено сподели, че причината да посегне към субстанциите било желанието й да се справи с детската си травма, че е била изоставена, както и с шокиращата смърт на дизайнера Джани Версаче, който беше един от най-близките й приятели.

Снимки на Наоми Кембъл>>>

"Скръбта беше много странно нещо в живота ми, защото не винаги се проявяваше. Когато нещо такова се случи, изпадам в шок и пощурявам, след което се сривам. Но пазя всичко вътре в себе си и съм се научила да се справям с тъгата", споделя Наоми.

View this post on Instagram

A post shared by archive_angelica_blechschmidt (@archive_angelica_blechschmidt)

Освен загубата на Джани Версаче, тя се разделя завинаги и с друг близък до нея човек - дизайнера Азедин Алая.

"Азедин Алая беше мой баща, който беше много сензитивен спрямо мен. Караше ме да правя крачки напред и да продължавам, когато самата аз не мислих, че мога да се справя. Много зле преживях смъртта му", разказва Кембъл.

Алкохолът и наркотиците се появили в живота й, за да може чрез тях да прикрие мъката си, макар че днес е категорична, че те са абсолютен боклук. По думите й вместо да излекуват раните, субстанциите по-скоро предизвикват още страх и безпокойство.

Наоми решава да влезе в клиника през 1999 г., когато буквално се срива по време на фотосесия. Дотогава тя вече пет години редовно употребява кокаин.

"Когато се опитваш да прикриеш нещо, чувствата ти... изоставянето. Опитвах се да ги прикрия с нещо, но не можете да го покриете. Аз просто се самоубивах. Беше много болезнено", откровена е британката.