Атанас Месечков и съпругата му Кремена вече са водили малката си дъщеричка в три различни държави, макар че тя е още само на година и половина.

Вижте снимки >>

Първото пътуване зад граница на малката Айлин е до Виена, когато тя е само на седем седмици. Миналия август семейството пътува със самолет до Щатите, а първия рожден ден на момиченцето отбелязват с ваканция в Дубай.

Месечков и Кремена избират по този начин да отпразнуват щастливото събитие.

"За Айлин беше много вълнуващо. Впечатли се от пустинята, фонтаните... Това си личеше от самото изражение на лицето ѝ", казва баща ѝ пред 24 часа. "Когато решихме да заминем, създадохме спомен за Айлин, който остана запечатан от снимките и след време тя ще може да види къде е била", допълва Месечков.

Двамата родители не се притесняват от пътуванията с малко дете, тъй като самолетите са оборудвани с кошчета, а когато детето е по-малко от годинка, то спи през повечето време. Айлин обаче вече не е толкова малка и проявява характер, споделят родителите ѝ. Обича да прави бели, но по всичко личи, че е наследила чувството за ритъм на баща си, тъй като бурно реагира на няколко видеа, които танцьорът прави за фондацията си, с която подпомага други танцьори.

Интересно е, че Айлин не е кръстена на никого. Родителите ѝ случайно попадат на това име, когато разглеждат списъци с имена в Интернет и на двамата им харесва. Малката им дъщеричка прохожда точно на една годинка, но те ѝ правят Прощъпулник, когато е на 10 месеца и започва да ходи хваната за ръчичка. От предоставения ѝ избор между химикалка и епруветка, Айлин избира епруветката, затова считат, че ще тръгне по стъпките на майка си, която е генетик.

Сред любимите занимания на малката пакостница, която умело разлива сок навсякъде или къса хартия на малки парченца, е да се вози в детско столче на колело. "Обича да е сред хора", казва татко ѝ, "иска да се занимава с неща за големи". Първото от тях е да тръгне на детска градина, което предстои съвсем скоро.