Всеки е чувал, че красотата изисква жертви, само че никой не знае предварително колко големи могат да бъдат те, поне докато не стане прекалено късно... Подобно на всички други интервенции, дори някои от тези, целящи подобрение във външния вид на човек, могат да крият известни рискове, било то по време на тяхното извършване, или след това. Именно заради последствия от такава, на която се е подложила в миналото, наскоро Анита Мейзер бе приета в американска клиника с опасност за живота, нуждаейки се от спешна операция, за да го спаси. Както става ясно обаче, от чисто финансова гледна точка, тя не може да си я позволи.

Вижте снимки >>

Ето защо преди повече от седмица бившата носителка на титлата "Мисис България" за 2014 година създаде онлайн дарителска кампания за набиране на средства, нужни ѝ да плати разноските по процедура за премахване на силиконовите си импланти. Причината за това, както самата тя разкри в поредица от публикации в социалната мрежа, където споделя свои снимки от болничното легло, е, че един от тях се е спукал. И ако той не бъде отстранен, може да доведе до фатален край, от който Анита все повече се притеснява.

"Никога не съм искала да разкривам публично ситуацията, в която изпаднах, но сега имам нужда от вашата помощ", пише тя в личния си Facebook профил, разказвайки повече за случилото се. "В момента се боря с животозастрашаващо състояние, причинено от спукан силиконов имплант, който трови тялото ми от неизвестно време. Дълго не можех да разбера какво се случва с мен, докато лекарите най-накрая не откриха източника на моето страдание.

Поради тежестта на състоянието ми съм била в спешното отделение няколко пъти.

На 11.03.2023 г. се озовах там, след като си ударих главата. Бях изключително зле и се наложи да спра на частен паркинг, за да си почина. Ситуацията ескалира и полицията извика линейка, която да ме откара в болница.

На 04.04.2023 г. отново постъпих в него, изпитвайки непоносима болка в гърдите, гърба, корема, бъбреците и др. За щастие лекарите от Флорида откриха спукания силиконов имплант! Никой не може да ми каже откога е така...

Ситуацията стана още по-критична, тъй като силиконовата токсичност се разпространява и причинява значителни щети на всичките ми органи. Абсолютно важно е силиконът да бъде отстранен възможно най-скоро, за да мога да започна възстановяването си и да предотвратя по-нататъшно увреждане на тялото си, да спра възпалението и да спася живота си", пише Мейзер.

Преди ден тя отново се появи във виртуалното пространство с нов призив към всички, желаещи да ѝ протегнат ръка, тъй като все още не е събрала необходимата сума. По написаното от нея обаче личи, че вече губи надежда, като дори започна да се сбогува с близките си.

Снимка: Facebook

"Спуканият силикон уврежда органите ми до такава степен, че не мога да спя от болка. Ако стигне до мозъка ми, и всичките си пари да ми дадете, няма да може да ме спасите. Нямам достатъчно събран кеш и предварително ви казвам: Сбогом приятели, познати и непознати хора, никой не е длъжен да ми помага, но благодаря на всички които го направихте", гласи посланието ѝ.

В коментарите под поста си тя уточнява, че ако всеки от над десетте хиляди души, които са го видели, бяха заделили по пет долара, досега мъките ѝ са щели да приключат.

"Няма известна личност, която да не знае за моето положение, но до момента само Митьо Крика откликна - благодаря ти, приятелю! Той ме познава от първите месеци, в които се фуках с огромния си силикон. Тогава беше сензация, сега обаче съжалявам много, че съм си причинила подобно нещо. Затова, след като го махнат и ме изчистят лекарите, никога по вече няма да си сложа, защото имено заради него имам безброй здравословни усложнения. Той е тровил органите ми с години и чак сега се разбира какви странични ефекти има и колко е токсичен, когато се спука, но е доста късно", разказва варненката.