Това заяви победителката в първото издание на "Music Idol", коментирайки подписания след края на шоуто 4-годишен договор с Вирджиния рекърдс. Тя смята, че целият й живот е променен и едва сега започва да прави музиката, която иска.

Началото е с „Десет нощи“. „Това не е някаква емблематична песен, а просто начало на кариерата ми“ - каза Невена в радио "Веселина" и разкри, че има песни за 2 албума.
 
Следващото, което ще чуем от нея, е кавър на „Повей, ветре“ (на Паша Христова) с живи китари и цигулки -  „акустичен вариант, който звучи много по-агресивно“, обясни изпълнителката. Идеята й е да не се ограничава с един жанр – иска да пее поп, рок, дори мисли за цял фолклорен албум. Вижте снимки на Невена >>
 
„4 години водих борба да извоювам свободата си и доказах, че съм постъпила правилно“ - допълни тя. Получената след делото компенсация от 12 000 лв. ще инвестира в музика. Невена подчерта, че през цялото време е имала подкрепата на майка си, баща си и брат си, и, разбира се, на приятеля си Венелин Венков (барабанист в Ку-ку бенд).
 
Интересна е историята на запознанството между Невена и Венко: „Смятах го за най-надутия човек“, призна певицата. Сближили се едва след края на шоуто, по време на турне със Слави Трифонов. Сега живеят в Саранци (планинско село на 37 км източно от столицата).
 
„Не се чувстваме откъснати, аз почти всеки ден съм в София. Тук има хора, с които много добре се разбирам – малко са, но са много качествени“, разказа 27-годишната севлиевчанка Невена.