В продължение на дни една от най-обсъжданите теми у нас бе изчезването на 12-годишния Александър от град Перник, който на 11 ноември т.г. се изгуби от погледа на баща си при разходката им в местната планина Голо бърдо и оттогава бе в неизвестност. За кратко време в търсенето му се включиха хиляди хора - от служители на МВР през планински спасители до доброволци от различни краища на страната, обикалящи района, в който за последно е бил видян, изпълнени с надеждата, че ще успеят да го открият, преди да е станало прекалено късно. Както, за всеобща радост, се случи.

На 19 ноември момчето бе намерено живо в храстите на изоставен завод край радомирското село Червена могила от двама делтапланеристи, включили се в спасителната акция още в самото ѝ начало, които отказаха паричната награда от 100 хиляди лева, обявена за откриването му, с доблестните думи, че не са се присъединили към издирването за парите, с което заслужиха уважението на мнозина.

Вижте снимки на Николета >>

И макар случаят вече да приключи, при това с щастлив край, неговото ехо продължава да кънти из социалните мрежи, чиито потребители не спират да го коментират. Така например съвсем наскоро към хората, разискващи обстоятелствата около него, се присъедини и Николета Лозанова, която отправи остра критика към майката на малкия Сашко. Повод за думите на най-популярната носителка на титлата "Мис Плеймейт" в страната ни бе публикация в медията, отразяваща скорошното интервю, което Радостина Цветанова даде дистанционно за bTV, чрез директна връзка от Обединеното кралство, където в момента се намира. В разговора стана ясно, че тя не се е виждала със сина си от две години насам, но възнамерява скоро да се върне в България, за да го стори.

Именно този факт предизвика възмущението на любимата на футболиста Ники Михайлов, която използва виртуалното пространство като трибуна, за да сподели със своите последователи, чиято бройка само в Инстаграм надвишава 800 хиляди души, какво мисли по темата от позицията на родител. Това, което написа, коментирайки изявата на жената, дала живот на детето, не бе никак ласкаво.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Жалко, че има майки, които след като присъдят родителските права на бащата, губят и вродения си майчински инстинкт! "Скоро ще се прибера в България" - в превод "някога си", безразлично и безочливо!", написа някогашната водеща на предаването "Папараци" във всички свои акаунти в интернет, прилагайки връзка към афектиралата я статия.

"Радвам се, че Александър е жив и здрав. Чувството е неописуемо, все още не съм на себе си - нито физически, нито психически. През цялото време държах връзка с бащата на детето. Той беше първият, който ми се обади, за да ми каже, че Сашко е добре", каза в ефира на националната телевизия Радостина Цветанова, която отхвърли идеята, че наследникът ѝ е бил отвлечен, тъй като според нея все някой е щял да потърси парите за наградата, преди да го предадат в ръцете на медиците и органите на реда. "До момента съм имала само един разговор с разследващ полицай от Перник и бях готова да съдействам, но те ми казаха, че няма как разпитът да се проведе официално по този начин. Казаха ми, когато се прибера, да се свържа с органите на реда", разказа още тя.

Под публикацията на Ни Ло се появиха десетки коментари, подкрепящи написаното от нея.

"От две години не го е виждала, това само по себе си казва всичко! За съжаление, не знам каква майка е това?! Тази жена може да бъде наричана с много имена, но не и майка!!!", гласи коментарът на една от почитателките на еротичния модел.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Не знам как може тази жена да си стои в чужбина, когато детето ѝ е в неизвестност? Доброволци, кмет и полиция го издирват, а тя вместо да хване първия полет си стои там. От възпитание ще я нарека "госпожа", независимо какви са отношенията с бащата, една истинска майка няма да чака, а ще се прибере и ще търси рожбата си под дърво и камък, както се казва. Един истински родител няма да се спре пред нищо, каквото и да му струва", на мнение е друга.