Майката е онзи човек, винаги желаещ ти най-доброто, чиято отдаденост поставя твоите нужди пред нейните собствени. Тя непоколебимо ще бъде до теб дори когато всички са те изоставили. Без да се замисли ще сподели както хубавите, така и лошите мигове, през които преминаваш. Подобно на любовта ѝ, нейната подкрепа е неизчерпаема, затова, независимо от случая, ще бъде насреща, предлагайки ти рамо, на което да се облегнеш, и утеха, с чиято помощ да се изправиш и продължиш напред, когато си сломен.

Да, жената, дарила ни живот, съвсем заслужено ще заема специално място в сърцето ни. Завинаги. И вероятно никога няма да можем да ѝ се отплатим за всичко онова, което безвъзмездно е сторила за нас, подготвяйки ни за суровата действителност, стелеща се по трасето на житейския ни път.

Вижте снимки >>

Затова е хубаво да засвидетелстваме своята благодарност и привързаност към нея възможно най-често, а ако е възможно - постоянно, дарявайки ѝ радост. Една такава възможност е Денят на майката, който се чества в почти всички страни по света, но на различни дати. Но цветята и подаръците, който го съпътстват, не са достатъчни, за да покажем своята признателност, но определено са добро начало.

Разбира се, звездите са съвсем наясно с този факт, ето защо се опитват публично да демонстрират силните чувства, които изпитват към своя родител... А благодарение на славата им, начинанието им се увенчава с успех и целият свят става свидетел на техните мили думи и трогателни жестове.

За ралика от България, в Америка Денят на майката се чества през втората неделя на месец май, след като Конгресът на САЩ обявява датата за официален празник през 1914 г. Затова вчера редица популярни имена споделиха в своите Инстаграм профили актуални или архивни затрогващи снимки с жените, които не само са ги родили и отгледали, но също така са дали всичко от себе си да им осигурят най-добрия живот, на който са способни.

"Майката е тази, която може да заеме мястото на всички, но нейното място не може да заеме никой", гласи посланието към изображението на Ева Лонгория, държаща за ръка Ела Миралес, което известна мисъл на Кардинал Мърмилод.

"Мамо, благодаря ти за това, че бе така търпелива с мен, че ме научи да вярвам в успеха, на всичко, което исках да правя. Именно семето, което посади в мен, ме превърна в човека, който съм днес. Всичко това дължа на теб!", написа Дженифър Лопез към видео, разкриващо различни мигове от живота ѝ с нейната майка Гуадалупе Родригес.

"Моята майка ми показа как изглежда безусловната любов и ми вдъхна куража самата аз да стана майка. Това са двата най-големи подаръка. Обичам те, мамо!", са думите, които Синди Крауфорд постави до фотографията с Дженифър Сю Крауфорд-Молуф.

В галерията ни вижте останалите знаменитости, които качиха в социалната мрежа изображения със своите майки.