По време на премиерата на новия български филм "Снимка с Юки" в Сан Диего, Димитър Маринов получи още една ценна награда, а именно златна цигулка.

Вижте снимки >>

Маринов, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, е първият българин, качил се на сцената на наградите "Оскар", заради участието си във филма "Зелената книга". Той играе и в режисьорския дебют на Лъчезар Аврамов "Снимка с Юки", в който главните роли са поверени на Руши Видинлиев и японката Кики Сугино.

Българинът беше специален гост на първата прожекция на лентата, пише "Монитор". Това даде повод на сънародниците ни в САЩ да му подготвят изненада и да му подарят златна цигулка, дело на наш скулптор в Сан Диего. Един от ярките моменти в биографията на актьора е, че той е професионален цигулар и дори близките му го наричат Митко Цигулката. Именно тези му способности му помогнаха да се влезе в каста на "Зелената книга". Освен изящната пластика, Маринов получи като подарък и двуезичната книга "Разкажи ми за Левски" от българското училище "Васил Левски" в Сан Диего.