Поредна жена обвини актьора Крис Нот, изпълнил ролята на Тузара в сериалите "Сексът и градът" и "Просто ей така", в сексуално посегателство. Тя обаче няма да може да го съди засега, защото давността за предполагаемите факти била изтекла, предадоха световните агенции.

Певицата и композиторка Лайза Джентайл твърди, че е била опипана от Нот през 2002 г. в Ню Йорк. След като я изпратил с колата си, Нот настоял да се качи в апартамента на Джентайл. Там я целунал насила и после станал още по-агресивен, по думите на жената, но тогава тя успяла да го отблъсне и да му заяви: "Не, не искам".

Адвокатката на Джентайл - Глория Олред, заяви, че клиентката й не може да подаде жалба, защото са минали близо 20 години от деянието и в щата Ню Йорк давността е изтекла. Но идния месец в Ню Йорк ще се гледа нов закон, който ще позволи временно за една година жертвите на сексуални посегателства да могат да подават жалби дори за деяния с изтекла давност.

Крис Нот бе обвинен в изнасилване и агресия първо от две жени. Едната твърди, че е била изнасилена от него през 2004 г. в апартамента му в Западен Холивуд. Другата била на среща с него в Ню Йорк през 2015 г. и после той я поканил в жилището си, където тя твърди, че той е бил агресивен с нея. Трета жена също обвини Нот в сексуална агресия, извършена през 2010 г.

Крис Нот категорично отрича тези обвинения. Той повдигна въпроса, че тези твърдения идват в момента, в който се появи продължението на сериала "Сексът и градът". Трите актриси от продължението "Просто ей така" реагираха тази седмица на обвиненията срещу Нот и казаха, че подкрепят жените, които са ги повдигнали срещу него.