Една от причините човек да очаква с нетърпение настъпването на лятото е, че по неписано правило то му предоставя редица възможности за вълнуващи приключения, които да изпълнят дългите и горещи дни на сезона, превръщайки всеки от тях в незабравимо събитие. Единственото, което той трябва да направи, е просто да избере посоката на своето пътешествие, завършващо на мечтаната от него дестинация за почивка, а останалото сякаш идва от само себе си...

И докато всяка година повечето хора да предпочитат да поемат към някоя непозната за тях точка на планетата, където на всеки ъгъл ги очаква нова изненада, преди месец и половина семейство Джафрович спази личната си традиция, отправяйки се към вече добре познатите им територии на прекрасната Хърватия, които имаха възможността да изследват обстойно през 2020 г. И макар те вече да се върнаха в София, едва сега споделиха във виртуалното пространство поредица от изображения, направени по време на престоя им там.

Вижте снимки >>

По всичко личи, че двойката обича да залага на сигурното, вместо да рискува с неизвестното, особено когато с тях пътуват и техните наследници - Бо и Лея. Още повече, че по този начин те могат да се видят със своите баба и дядо, живеещи в родината на бившия футболист от "Берое", на които така или иначе гостуват рядко.

Откакто пристигнаха там, профилите на Евгения и Ваня започнаха да преливат от снимки, разкриващи на последователите им в социалните мрежи приказните места из страната, изглеждащи така, сякаш са късчета от самия рай, озовали се по погрешка на Земята. Разбира се, една от задължителните спирки в обиколката на съпрузите и техните деца бе столицата Загреб, само че този път те изключиха от маршрута си възхитителния Дубровник, въпреки миналогодишното си обещание да го посетят отново, продължавайки директно към прелестния остров Вис, привличащ като магнит туристи от близо и далеч.

Той всъщност е едно от най-забележителните творения на природата, която и до днес е почти непокътната в неговите предели, а причината за това се крие във факта, че между 50-те и 80-те години на миналия век е бил забранен за посещения от югославските военни, изградили бази на него. Благодарение на това из него има множество пленителни диви кътчета, способни да засенчат дори спиращите дъха пейзажи по пощенските картички. Плажовете му са изключителни, а най-атрактивният сред тях е Стинива, който е обграден от скали, образуващи малък проход към Адриатическо море. Той неведнъж досега е заемал първото място за най-красив плаж в Европа, като в последната касация за него са гласували над 10 хиляди души. Именно от там спортистът и половинката му пуснаха в личните си Инстаграм снимки, на които позират по бански костюми, навлезли в кристално чистите тюркоазени води на естествения басейн.

Ваня качи в платформата редица фотографии и кратки видео клипове, показващи на почитателите му, че едно от любимите им занимания, когато не се припичат на шезлонгите в хотелския комплекс, в който са отседнали, е плаването с кораб или разходките с ретро автомобили по пътищата, минаващи в близост до крайбрежната ивица.

Любопитна подробност е, че в недалечното минало Вис се оказа снимачна площадка на мюзикъла "Mamma Mia! Отново заедно", запечатал красотата му, въпреки че действието на лентата уж се развива в гръцкия град Кальокери, който в действителност не съществува, тъй като е плод на въображението на сценаристите. След премиерата на лентата, в която участват Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт и Шер, дестинацията привлече интереса на още повече хора, желаещи да прекарат ваканцията си в нея.