Няма и два месеца от началото на тази година, а ето че, за съжаление, светът се сбогува с няколко изключително големи звезди. Единствената утеха е, че те са толкова големи и значими и макар да не са вече сред нас, оставиха много след себе си и няма да бъдат забравени.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Кърк Дъглас

Иконата на Холивуд почина на 5 февруари на 103-годишна възраст.

"За света той бе легенда, актьор от златната ера на киното, който доживя до преклонна възраст, филантроп, чиято отдаденост на справедливостта и каузите, в които вярваше, задават стандарт, към който всички ние да се стремим", каза синът му Майкъл Дъглас, "Но за мен и моите братя Джоел и Питър, той беше просто Татко."

Холивуд все още не се е сбогувал със своята легенда, който завинаги ще остане в сърцата на хората като най-добрия образ на Спартак в киното.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Коби Брайънт

Неземният баскетболист намери смъртта си в катастрофа с хеликоптер в ранните часове на 26 януари, заедно с 13-годишната си дъщеря Джиана и още седем човека, които са били на борда на летателната машина. Коби бе на 41 години. Целият свят скърби за баскетболната легенда на "Лейкърс", но определено най-тежко е за съпругата му Ванеса и другите им три дъщери - Наталия на 17 години, Бианка на 3 години и 7-месечната Капри.

Снимка: AP/БТА

Роки Джонсън

Бащата на Дуейн Джонсън (Скалата) - канадският професионален борец Роки Джонсън почина през януари на 75-годишна възраст.

Роки започва кариерата си като кечист през 1964 г. и успява да се превърне в едно от най-големите имена на този спорт. Прекратява кариерата си през 1991 г.

Той "се хвърля в борбата" едва 16-годишен, постига много, включително място в Алеята на славата на Международната кеч федерация.

"Татко, исках само да имам само още един шанс да ти кажа, че те обичам, преди да преминеш от другата страна", каза синът му Дуейн Джонсън с емоционален пост в Инстаграм.

Стан Кърш

Скрийншот: TMZ/Alamy

Стан Кърш

Американският актьор Стан Кърш е бил открит мъртъв в дома си на 11 януари. Намира го съпругата му, която споделя, че Кърш се е обесил.

Той е познат с ролята си на безсмъртния помощник на Дънкан Макклауд - Ричи Райън в сериала "Шотландски боец", заснет по едноименния култов филм. Той се снима във филма от стартирането му през 1992 г. до пети сезон, когато напуска сериала, но се завръща в последните епизоди.

Кърш е участвал в телевизионната поредица "Приятели", ситкома "Лодка на любовта", "Огнена буря" и други.

Силвио Орта

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Силвио Орта

Силвио Орта - сценарист и изпълнителен продуцент на сериала "Грозната Бети", беше намерен мъртъв в Маями на на 7 януари тази година. Той бе на 45 години.

Силвио Орта работи по сериала "Грозната Бети" за четирите му сезона от 2006 г. до 2010 г.

Звездата на сериала Америка Ферера каза, че е "шокирана и съсипана" от новината.

"Неговият талант и креативност донесоха на мен и на толкова много други хора много радост и светлина", написа Ферера в Инстаграм.

Орта е от кубински произход, но е роден в Маями. Той учи кино в Нюйорския университет. Пробивът му идва през 1998 г. със сценария за хоръра "Градски легенди".

Вижте снимки >>