След като преди изигра Жокера на "DC Comics", носителят на "Оскар" Джаред Лето сега се превъплъщава в Морбиус от вселената на "Marvel" в първата голяма екранизация, посветена на персонажа, който се превръща във вампир след опит да се излекува от рядко заболяване на кръвта.

"Това беше невероятна възможност", споделя актьорът в интервю за агенцията.

"Има толкова много от тези емблематични герои на "Marvel", които вече са интерпретирани, че доста рядко се случва да те помолят да влезеш в обувките на персонаж, който никога преди това не е реализиран", допълва той.

Лентата, която излиза на екран на 1 април, разказва историята на Майкъл Морбиус - алтруистичен и немощен биохимик, който страда от рядко заболяване на кръвта. Опитвайки се да се излекува, той се превръща в брутално чудовище с жажда за кръв, но се научава да владее силите си.

"В началото той е много болен, слаб и крехък, и наистина е в края на живота си и търси лек за тази брутална болест. А след това става силен и могъщ и накрая чудовищен", казва Лето, който е и певец.

Снимка: АР/БТА

"Предизвикателството за мен беше да вникна в тези три уникални версии на един и същ герой. Това беше супер предизвикателна трансформация и ми хареса. Беше удовлетворяващо", допълва той.

Режисьорът на филма Даниел Еспиноса отбелязва, че именно двойствеността на Морбиус му е спечелила последователи в света на комиксите.

Запитан дали филмите за супер- или антигерои като Морбиус, които се опитват да изцелят света, се актуални в сегашната обстановка около кризата в Украйна, Еспиноса отговаря: "Да дадеш на хората отдих не означава да им предоставиш шанс да се откъснат от отговорността".

Снимка: Getty Images