Супермоделът Джиджи Хадид ще се изправи в съда заради публикуване на свои папарашки снимки в социалните мрежи без позволение от фотографите.

Вижте снимки на сестрите Хадид >>

Агенцията Xclusive е завела дело срещу 23-годишната красавицата, като в него е посочено, че тя е споделила повече от 50 техни снимки в Инстаграм.

В документите пише, че приблизително 1,6 милиона души са коментирали или харесали снимките още през първите четири дни от публикуването. Затова от компанията търсят парично обезщетение.

По-голямата от сестрите Хадид е изтрила снимките скоро, след като ги е публикувала, пишат от "Монитор".

"На снимката на папараците съм аз - на улицата преди седмица. Аз позирах и се усмихвах, защото знам, че това е част от работата ми... Тези хора правят пари от нас, като легално ни преследват ежедневно. Те карат опасно и безразсъдно, за да ни снимат, поставят ни в опасни ситуации", написа в социалните мрежи чаровната блондинка и напомни, че тя и много нейни познати са претърпели катастрофи с коли заради папараците.

През 2017 година друг фотограф заведе дело срещу Джиджи със същите обвинения. Тогава двамата се споразумяха извън съдебната зала.