През следващата неделя - 7 март, ще бъде излъчено 90-минутното интервю на известната американска водеща Опра Уинфри с херцога и херцогинята на Съсекс - принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Очаква се двойката да говори честни и открито за подробностите около решението им да напуснат британското кралско семейство и да започнат нов живот в Америка. От CBS вече пуснаха тийзър за интервюто, от което става ясно, че това действително ще бъде един любопитен и отровен разговор.

Първоначално Меган, която е бременна с второто дете на двойката, седи лице в лице с Опра, облечена в стилна черна рокля. Водещата ѝ задава един оста провокативен въпрос"

"Решихте да за пазите мълчание или бяхте заглушени? Искам да изясним това. Тук няма въпроси, които да прекрачват границата."

В тийзъра не се разкрива нищо от онова, което Меган казва. Но става ясно, че съпругът ѝ, принц Хари, се присъединява към двете дами малко по-късно и част от неговите думи са:

"Най-голямата ми тревога бе, че историята се повтаря.", имайки предвид случилото се с майка му  принцеса Даяна.

"За мен е много успокояващо и съм щастлив, че мога да бъда тук до своята съпруга, защото си представям какво е било за нея (Даяна) да преминава през това сама преди толкова години, защото и за нас  бе невъобразимо трудно, но поне стоим един до друг.", казва Хари.

Стопкадър: YouTube

В свое интервю пред Джеймс Кордън, което даде през изминалата седмица, Хари сподели, че отказването им от кралските им задължения, е било "по-скоро стъпка назад, отколкото стъпка надолу".