Един от най-актуалните български дуети Pavell & Venci Venc' разказват пред Life.dir.bg за упоритите слухове от последната седмица, че проектът им се разпада, за това как ще прекарат лятото, как Pavell усеща вкуса на любовта и коя е любимата игра на на почти 6-месечната дъщеря на Venci Venc' - Агуая.

Вижте снимки на дуото >>

Здравейте момчета! Тази неделя е финалът на "Гласът на България". Как ви се виждат финалистите тази година?

Pavell: Финалистите тази година са много силни и талантливи. Истината е, че няколко пъти собствените ни фаворити претърпяваха обрати, отпадаха, а други продължаваха на косъм. Изобщо не знаем какво да очакваме на финала.

Venci Venc': Шести сезон на "Гласът на България" определено е най-оспорваният до този момент. Това издание е изключително успешно, а най-добрият ще победи, както се случва всяка година.

Имате ли си фаворити?

Venci Venc': Нашата роля е да бъдем буфер между публиката, участниците и треньорите, така че дори и да имаме фаворити, няма да ви признаем кои са те.

Pavell: Заставам зад думите на Венци. Имаме си фаворит, но истината е, че всеки един от финалистите заслужава мястото си на финала.

Издайте някоя забавна случка от бекстейджа на предаването...

Venci Venc': Спомням си за няколко души, които се спънаха поради липса на достатъчно осветление по време на репетициите.

Pavell: Това не е забавно.

Venci Venc': Винаги е забавно, когато се спъваш ти. (Смее се.).

Pavell & Venci Venc' в "Гласът на България"

Снимка: Facebook

На наградите на БГ Радио представихте ново парче с Любо Киров. Как се получи тази колаборация?

Venci Venc': Постоянно пишем песни в студиото. "Не бих могъл" е резултат от работата ни с Пламен и Иво Добреви. За една нощ направихме заедно 4 демо парчета. Когато ги пуснахме на екипа, към нас се върна коментар, че в едно от тях сякаш чуват Любо Киров. Няколко дни по-късно той дойде в студиото и изпя припева брутално. Ние още известно време се борихме с куплетите, защото присъствието на Любо в парчето вдига летвата. "Не бих могъл" е песен, която има потенциал да остане задълго. Ще снимаме клип съвсем скоро.

А кои са огънят и ледът?

Pavell: Огънят и ледът са сме често ние и другите, тя и той, а често са двете крайности в собствения ни характер. Само любовта парадоксално позволява на тези два елемента да съществуват едновременно.

Venci Venc': Любовта за мен е нещо безкрайно и не винаги осъзнаваме каква сила носи в себе си тази дума. "Не бих могъл" беше първата възможност чрез музиката да се обърна към малката си дъщеря и да споделя любовта, която изпитвам към нея.

Наскоро се появиха слухове, че срещате все повече различия в съвместната ви работа и дори се заговори за раздяла, истина ли е?

Venci Venc': Да, разделяме се всяка вечер, когато си тръгвам от студиото.

Pavell: Жълта фантастика са тези така наречени слухове. Готвим втори албум, заедно сме повече от всякога.

Venci Venc': Свикнали сме да чуваме измишльотини по свой адрес. Това е част от играта. Най-важното е, че на нас ни се случват супер яки неща и вървим напред заедно.

Какво искате да кажете на феновете, които се бяха притеснили, че повече няма да се радват на свежите ви парчета?

Pavell: Имайте вяра в нас, продължаваме да работим здраво и най-доброто тепърва предстои.

Снимка: Борислав Йосифов

Венци, как е бебето? Остава ли ти време за бащинските ти задължения?

Venci Venc': Макар и трудно, успявам да отделя време дотолкова, доколкото смятам за правилно и здравословно, защото в противен случай влиянието ми ще бъде твърде голямо и няма да е добре за Агуая.

Кое ти любимото занимание с малката Агуая?

Venci Venc': Слагам я върху краката ми и си играем на хеликоптер. Това е едно от любимите ѝ забавления, много се смее, когато го правим.

Pavell, при теб как са нещата в любовта?

Pavell: Много вкусни!

Криси се грижи доста добре за теб. Разбрахме, че те е спечелила с мусака, а ти с какво я спечели?

Pavell: Всичко се случи изключително естествено и продължава да е такова и до ден-днешен. С Криси преди всичко сме истински приятели, които имат общи възгледи за живота и за мечтите.

Как планираш да прекарате лятото?

Pavell: В нашата професия плановете служат най-вече, за да разсмееш Господ. Единственото, което искам, е, да съм жив и здрав и да успея да осъществя всичко, което сме планирали за лятото, а то не е никак малко. Въпреки натоварения ни график с Венци, ще си открадвам по няколко дни в месеца за кратки пътувания.

А ти, Венци, ще заведеш ли Агуая на море?

Venci Venc': Агуая ще бъде на морето цяло лято, по всяка вероятност най-много време ще прекара във Варна. Ще отскочим и до Бургас на гости на майката на Павката. Така или иначе приятелите са семейство, което сами си избираме, а ние обичаме семейството винаги да е заедно.

Издайте някоя тайна от живота ви като дует...

Pavell: Освен парчето с Любо Киров ни предстои и друга много яка премиера съвсем скоро. А иначе и двамата гледаме сериала "Black mirror", който разглежда варианти за развитието на човечеството в близко бъдеще. Друго, което хората едва ли знаят за нас е, че от известно време сме големи фенове на игра, която се нарича "Лига". Можете да ни последвате там и да играем заедно.

Venci Venc' с Агуая

Снимка: Личен архив