Пенелопе Крус е една от най-сексапилните актриси на големия екран. Нейната притегателна сила действа като магнит за представителите на силния пол, а испанският акцент, с който говори, обезоръжава и "най-железните" сред господата.

Вижте кадъра >>

Днес тя е на 45 години, но е все така обаятелна и красива. Факт, потвърден от появата ѝ на 57-ия филмов фестивал в Ню Йорк, където привлече всички погледи към себе си. На червения килим брюнетката се появи в елегантна металическа рокля без презрамки със златисти и сребристи отблясъци. Визията си бе завършила с обеци тип халки и ефектна клъч-чанта с имитация на вериги.

Само преди броени часове, обаче, Крус нагорещи социалната мрежа, публикувайки в личната си Инстраграм страница свой кадър от филма "Девет", излязъл през 2009 г. Той стъпва върху едноименния бродуейски мюзикъл на Мори Йестън, който от своя страна се базира на продукцията "Осем и половина" от 1963 г. На предизвикателното изображение испанката, изпълняваща една от главните роли в лентата, е облечена в бял корсет с черна дантела и е вдигнала единия си крак високо над главата.

"Мечтая за мюзикъли", гласи посланието към фотографията, която провокира множество коментари от страна на последователите ѝ.

Любопитно е, че в "Девет" Пенелопе има възможността да се отдаде на една от най-големите си страсти - танците, които донякъде обича повече от актьорството. Красавицата от малка се занимава с танци и дори напуска гимназията, в полза на Мадридската национална консерватория, където учи класически балет и театър.