Певицата с българо-албански произход Bora Dokle застана зад каузата против домашното насилие над жени с новата си песен "Foolish".

За емоционалния текст и мелодия Бора, която в последното десетилетие живее и твори между София, Тирана, Ню Йорк и Лондон се вдъхновява от лична история.

"Написах тази песен в момент, в който избягах от токсична връзка с вербално насилие. Някак си успях сама да се махна и с помощта на последваща терапия да осъзная, че там където има тормоз и агресия, не може да има любов, а его, комплекси и травмаи. Истински ме боли, че толкова много български жени са ежедневно в такава ситуация и чувстват, че нямат изход. Затова с това парче просто искам да им напомня, че не са сами", споделя певицата.

Клипът към сингъла е семпъл и абстрактен, за да подчертае метафората за черно-белия емоционален свят на човек, който се върти в омагьосан кръг. Дело е на Bora Dokle с помощта на Симона Стоянова със субтитрите, а по аранжимента на парчето отново работи композиторът Денис Попстоев.

Bora Dokle е певица, цигуларка, композитор и продуцент. Родена е в Албания в семейство на известни артисти. Като тийнейджър се мести в България, по-късно завършва Консерваторията и дебютира на поп сцената у нас с дуета Dokle & Greesh.

Съвсем наскоро, след продължителна работа в сектора на социалните услуги във Великобритания, тя официално се дипломира и в University of ESSEX в UK със специалност "Психотерапия", специализирана в CBT (Когнитивна Поведенческа Терапия). В момента е в България и развива практика, фокусирана върху работа с деца и пациенти в аутистичния спектър.

"За мен голямата ми любов към музиката винаги е вървяла паралелно със страстта ми към подобряване на менталното здраве и работа с хора с емоционални проблеми. Протегнатата ръка в моменти на нужда е нещо фундаментално важно, а психическото и емоционалното здраве е не по-малко съществено от физическото. Затова и се насочих към втората си професия, която тепърва ще развивам в България", споделя тя.